Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde lokalni ribari

Čudovište iz ruskog jezera pojelo 19 ribara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ribari zahtijevaju istragu zbog neobičnog stvorenja u udaljenom jezeru u Sibiru. Lokalci tvrde kako 'Nessaki' proždire ribiče koje u jezero Chany povlači s njihovih brodica.

Oni koji su ga uspjeli vidjeti, tvrde kako ima veliki vrat i sliči na zmiju, dok drugi tvrde da ima velike peraje i rep. Na jednom od najvećih ruskih jezera zadnji je misteriozno nestao 59-godišnjak. Njegov 60-godišnji prijatelj Vladimir Golišev tvrdi kako su bili 'oko 270 metara od obale'. 'Nešto mu se ulovilo na mamac, pa je ustao. No bilo je tako jako da je prevrnulo čamac. Ništa takvo nisam vidio nikad prije. Brzo sam skinuo odjeću i otplivao na obalu. Mog prijatelja je povuklo za sobom. Nije preživio. Njegovi ostaci nikad nisu pronađeni', opisao je Golišev.

Pročitajte i ovo Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Istok-2018 Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Pohvalio susret s Trumpom Vladimir Putin osudio američke sankcije: "Nadam se da će shvatiti da takva politika nema budućnosti"

Prije tri godine nestao je i 32-godišnji vojnik Mikhail Doronin. 'Jezero je bilo mirno, a onda se brodica počela ljuljati', rekla je njegova 80-godišnja baka Nina, koja cijeli život živi uz jezero. U zadnje tri godine u jezeru se utopilo 19 osoba, a u većini slučajeva ostaci nisu pronađeni. 'Neka tijela, koja jesu pronađena, bila su djelomično pojedena i to od stvorenja s velikim zubima', tvrde lokalci. Jezero je duboko oko 7 metara, a cijele je zime smrznuto. Ljeti je popularno okupljalište kupača, piše Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene