Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uistinu bizarna teorija

Je li ovo najbizarnija teorija urote o izvanzemaljcima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj pada NLO-a u Roswellu iz 1947. godine lansirao je tisuću teorija zavjere o američkoj vladi i prikrivanju informacija da su nas tada posjetili izvanzemaljci. Autorica nove knjige, 'Area 51: An Uncensored History of America's Top Secret Military Base', tvrdi nešto sasvim drugo, i kudikamo šokantnije.

Dakle, nova i možda dosad najbizarnija teorija zavjere koju u svojoj knjizi opisuje Annie Jacobsen, ne govori o izvanzemaljcima, već o paklenom planu bivšeg sovjetskog vođe Josefa Staljina, nacističkom nasljeđu i ruskoj djeci-pilotima, Prenosi Fox News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što se tamo događa? NOVI MISTERIJ 'ZONE 51' Karte se ne mogu kupiti, a svakodnevno prevoze velik broj putnika Slika nije dostupna Oživljavanje filmskog seta OVO JE NOVA HRVATSKA ATRAKCIJA Turisti su nestrpljivi, sami su pronašli put

Jacobsen tvrdi da su SAD te godine nadlijetale letjelice koje su dizajnirala njemačka braća Horten, još od 1942. godine, koje su nakon pada Trećeg Reicha tražile i SAD, zbog njihovog neobičnog dizajna zrakoplova. Jacobsen, pozivajući se na svoje izvore, u knjizi tvrdi kako ne samo da se jedna takva neobična letjelica srušila u Roswellu, već da se u njoj nalazilo pravo iznenađenje - dva pilota za koje se vjerovalo da su djeca u dobi od 13 godina.

Izazivanje panike

'Piloti veličine djece u toj letjelici bili su rezultat sovjetskog eksperimenta na ljudima, u kojem ih se na genetskoj i kirurškoj razini učinilo da sliče izvanzemaljcima', tvrdi Jacobsen. Zašto? Prema Jacobsenu, sve je to bio dio velikog Staljinovog plana za podizanje masovne histerije u SAD-u, na razini one koju je izazvao Orson Wells svojim 'Ratom svijetova'.

'Plan je bio izazvati paniku u SAD-u, prema mojem izvoru i izazvati uvjerenje da je sletio NLO i da su izvanzemaljci u toj letjelici', ističe Jacobsen. A sada konačan šok, jer pitanje koje Jacobsen objašnjava o tajnosti područja 'Area 51' dobiva svoj odgovor. Naime, vojna baza na tom području nije tajna zbog sovjetskog paklenog plana i 'izvanzemaljaca', već zbog toga što se sovjetski eksperiment na ljudima svidio američkim dužnosnicima! Rezultat je bio, tvrdi Jacobsen u knjizi, stvaranje američkog ekvivalenta tom eksperimentu.

Nova pitanja

Ipak, koliko god mislili da priča Jacobsena nudi odgovora, ona zapravo otvara čitav niz novih pitanja. Tko su njeni anonimni izvori, tko su ta mutirana 'djeca', gdje su trenirana, kako to da tehnologija lebdećih letećih diskova još uvijek nije replicirana i otkud su lansirane te letjelice? Da ne pričamo o američkom eksperimentu na pretvaranju ljudi u 'izvanzemaljce'.

U svakom slučaju, ovo je kandidat za jednu od najbizarnijih teorija urota o izvanzemaljcima ikad objavljena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene