176458
176458
176458
176458
176458

Je li ovo najbizarnija teorija urote o izvanzemaljcima?

  • , 19.05.2011., 10:13
  • Autor:
  • komentara

Slučaj pada NLO-a u Roswellu iz 1947. godine lansirao je tisuću teorija zavjere o američkoj vladi i prikrivanju informacija da su nas tada posjetili izvanzemaljci. Autorica nove knjige, 'Area 51: An Uncensored History of America's Top Secret Military Base', tvrdi nešto sasvim drugo, i kudikamo šokantnije.

 
 
 
 

Dakle, nova i možda dosad najbizarnija teorija zavjere koju u svojoj knjizi opisuje Annie Jacobsen, ne govori o izvanzemaljcima, već o paklenom planu bivšeg sovjetskog vođe Josefa Staljina, nacističkom nasljeđu i ruskoj djeci-pilotima, Prenosi Fox News.

Jacobsen tvrdi da su SAD te godine nadlijetale letjelice koje su dizajnirala njemačka braća Horten, još od 1942. godine, koje su nakon pada Trećeg Reicha tražile i SAD, zbog njihovog neobičnog dizajna zrakoplova. Jacobsen, pozivajući se na svoje izvore, u knjizi tvrdi kako ne samo da se jedna takva neobična letjelica srušila u Roswellu, već da se u njoj nalazilo pravo iznenađenje - dva pilota za koje se vjerovalo da su djeca u dobi od 13 godina.

Izazivanje panike

'Piloti veličine djece u toj letjelici bili su rezultat sovjetskog eksperimenta na ljudima, u kojem ih se na genetskoj i kirurškoj razini učinilo da sliče izvanzemaljcima', tvrdi Jacobsen. Zašto? Prema Jacobsenu, sve je to bio dio velikog Staljinovog plana za podizanje masovne histerije u SAD-u, na razini one koju je izazvao Orson Wells svojim 'Ratom svijetova'.

'Plan je bio izazvati paniku u SAD-u, prema mojem izvoru i izazvati uvjerenje da je sletio NLO i da su izvanzemaljci u toj letjelici', ističe Jacobsen. A sada konačan šok, jer pitanje koje Jacobsen objašnjava o tajnosti područja 'Area 51' dobiva svoj odgovor. Naime, vojna baza na tom području nije tajna zbog sovjetskog paklenog plana i 'izvanzemaljaca', već zbog toga što se sovjetski eksperiment na ljudima svidio američkim dužnosnicima! Rezultat je bio, tvrdi Jacobsen u knjizi, stvaranje američkog ekvivalenta tom eksperimentu.

Nova pitanja

Ipak, koliko god mislili da priča Jacobsena nudi odgovora, ona zapravo otvara čitav niz novih pitanja. Tko su njeni anonimni izvori, tko su ta mutirana 'djeca', gdje su trenirana, kako to da tehnologija lebdećih letećih diskova još uvijek nije replicirana i otkud su lansirane te letjelice? Da ne pričamo o američkom eksperimentu na pretvaranju ljudi u 'izvanzemaljce'.

U svakom slučaju, ovo je kandidat za jednu od najbizarnijih teorija urota o izvanzemaljcima ikad objavljena.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se