443005
443005
443005
443005
443005

OVO JE NOVA HRVATSKA ATRAKCIJA Turisti su nestrpljivi, sami su pronašli put

  • , 12.07.2016., 10:23
  • Autor:
  • komentara

Kaubojski gradić podignut kod Fužina za snimanje Winnetoua u srcu Gorskoga kotara nova je goranska turistička atrakcija. Uz dozvolu produkcije, u šumi nedaleko od Fužina ostalo je naselje iz westerna koje će uskoro otvoriti svoja vrata - turistima. A interesa - ne manjka.

 
 
 
 
Fužine razvijaju - filmski turizam (Video: Dnevnik Nove TV)
Fužine razvijaju - filmski turizam (Video: Dnevnik Nove TV)

Kaubojsko naselje Roswell nalazi se nedaleko od Fužina. Zapravo riječ je o filmskom setu koji postaje turistička atrakcija.

'Ako je otvoreno baš bismo voljeli otići pogledati ga', kaže Fabbio, gost iz Italije.

'Otišli bismo obići, nikad nismo vidjeli filmski set', slaže se i Monika iz Slovačke.

Ukoliko se ostvare općinski planovi u saloonu u Roswellu će se već dogodine moći popiti piće. Napušteni kaubojski grad uskoro bi trebao postati turistička atrakcija. Posjetitelji Fužina zainteresirani su da ga obiđu.

'To će biti jako dobro za turizam', smatra i Jasna iz Zagreba.

Neki ipak ne čekaju uređenje ove nove goranske turističke atrakcije i sami pronalaze put do kaubojskog naselja u šumi.

'Već sada dolaze. Pomoću GPS-a ljudi pronađu ovo kaubojsko naselje Roswell', kaže direktor Marinko Jakovljević.

Uskoro neće trebati pomoć GPS-a jer će do kaubojskog naselja u srcu Gorskoga kotara voditi dobro označene ceste za sve ljubitelje westerna, filmske industrije i neobičnih turističkih atrakcija.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se