Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojni noviteti na CES-u

Predstavljen najveći telefon, 27 inčni tablet i najveći Ultra HD televizor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Huawei je napokon predstavio 6,1 inčni smartphone, Lenovo je predstavio 27 inčni hibrid između računala i tableta, a iz Samsunga stiže Ultra HD televizor s dijagonalom ekrana od čak 85 inča

Uoči službenog otvaranja najvećeg tehnološkog sajma koji se ovog tjedna održava u Las Vegasu, brojne su kompanije već predstavile svoje novitete s kojima će u ovoj godini pokušati osvojiti tržište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekrani veći od 5 inča Kombinacija telefona i tableta: Ovo su najbolji phableti na tržištu! Slika nije dostupna Počinje CES Počinje najveći tehnološki sajam: Pogledajte što možemo očekivati!

Među zanimljivim uređajima koji su do sada predstavljeni, posebno se ističu Huaweijev telefon/phablet Ascend Mate za kojeg u ovoj kompaniji kažu da je pametni telefon s najvećim ekranom na svijetu i Lenovov hibrid između stolnog računala i tableta.

Stiže najsnažniji smartphone na svijetu!

Iz Huaweija su još ranije najavljivali kako spremaju hibrid između pametnog telefona i tableta (phablet) koji će imati puno veći ekran u odnosu na Samsungov Galaxy Note 2 (koji ima 5,5 inčni ekran) i sada su napokon predstavili model Ascend Mate koji ima ekran dijagonale čak 6,1 inča rezolucije 1280x720 piksela koji podržava Magic Touch tehnologiju koja omogućava korištenje ekrana i s rukavicama (kao i u Nokijinom modelu Lumia 920).

Uređaj radi na četverojezgrenom 1,5GHz procesoru i Googleovom Androidu 4.1 Jelly Bean, ima 2GB RAM-a, kameru rezolucije 8MP te snažnu bateriju kapaciteta čak 4050mAh koja bi trebala omogućiti čak 48 sati rada. Iako će mnogima telefon s dijagonalom ekrana od 6,1 inča biti prevelik za nošenje i korištenje, odlična prodaja Galaxy Notea 2 pokazala je da postoji potražnja za ovakvim uređajima koji će se koristiti kao telefoni i tableti.

Osim ovog telefona, Huawei je predstavio i još jedan napredan model - Ascend D2 koji ima 5 inčni ekran Full HD rezolucije i također radi na četverojezgrenom procesoru i Androidu te ima kameru rezolucije 13MP, a predstavili su i Ascend W1, 4 inčni smartphone koji radi na Microsoftovom Windows Phone 8 operativnom sustavu.

Među Lenovovim novitetima s CES-a treba izdvojiti IdeaCentre Horizon - računalo s ekranom osjetljivim na dodir dijagonale 27 inča koje ima bateriju te se može koristiti i kao veliki tablet, a u ovoj kompaniji kažu da ga u isto vrijeme može koristiti više osoba pa je idealan za ‘obiteljsku zabavu’. 

Osim velikog ekrana, ovaj uređaj ima i napredan hardver te najjača konfiguracija uključuju posljednju generaciju Intelovih Core i7 procesora, tvrdi disk kapaciteta 1TB, NVIDIA GeForce GT 620M grafiku, a moći će ga se nabaviti sredinom godine po cijeni od 1.699 dolara.

Ovo je najmanji 4k ekran na svijetu!

Jedna od dosadašnjih zvijezda CES sajma je Samsungov S9 UHD TV, najveći Ultra HD (rezolucija od 3840x2160 piksela ) televizor s dijagonalom ekrana od čak 85 inča. TV dolazi sa zanimljivim okvirom u kojem se nalaze snažni zvučnici i kamera, a na The Vergeu posebno hvale ‘fantastičnu kvalitetu slike’. Na tržištu će se pojaviti u ožujku te njegova cijena još nije poznata, no sigurno je da će biti jako velika.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene