Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekran dijagonale 6.1 inča

Stiže najsnažniji smartphone na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Huawei bi početkom sljedeće godine trebao predstaviti 6,1 inčni smartphone koji će raditi na četverojezgrenom 1,8GHz procesoru

Kada je Dell prije nekoliko godina predstavio smartphone Streak s dijagonalom ekrana od pet inča, mnogi su novinari i korisnici tada komentirali kako je ovaj uređaj prevelik da bi ga koristili kao pametni telefon, ali i da je premali za tablet jer je tada standard bio Appleov iPad i njegovih 9,7 inča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojni noviteti na CES-u Predstavljen najveći telefon, 27 inčni tablet i najveći Ultra HD televizor! Slika nije dostupna Dvostruko više telefona od Applea! Nastavlja se Samsungova dominacija na tržištu pametnih telefona

Danas se situacija u potpunosti promijenila te većina naprednih modela smartphonea koji su predstavljeni ove godine ima ekrane dijagonale između 4,5 inča (uz rijetke izuzetke poput iPhonea i HTC-a 8X) i 5,5 inča, koliko iznosi dijagonala ekrana Samsungova Galaxy Notea 2.

Iako bi pomislili da će smartphone s 5,5 inčnim ekranom biti prevelik i nezgodan za svakodnevno korištenje, iz Samsunga kažu da prodaja Notea 2 ide odlično jer je privukao korisnike koji se nisu mogli odlučiti između kupovine pametnog telefona i tableta – zbog čega je ova grupa uređaja nazvana phabletima.

Najbrži pametni telefon na svijetu!

Galaxy Note 2 uskoro će dobiti velikog konkurenta iz Huaweija koji bi početkom sljedeće godine, kako kažu na Tech Radaru, trebao predstaviti 'najsnažniji pametni telefona na svijetu' s 1,8GHz četverojezgrenim procesorom i dijagonalom ekrana od čak 6,1 inča. Na internetu su se prve glasine o ovom telefonu pojavile još u listopadu, no o njemu dugo vremena nije bilo nikakvih službenih informacija, a na stranici BGR.com kažu da je ovog tjedna Yu Chengdong iz Huaweija potvrdio da njegova kompanija radi na ovakvom uređaju.

Dosadašnje glasine kažu da bi Huawei Ascend Mate pametni telefon trebao imati ekran dijagonale 6,1 inča rezolucije 1920x1080 piksela, imat će 2GB RAM-a i snažnu bateriju kapaciteta 4.000mAh.

Uspoređujući ovaj telefon sa Samsungovim Noteom 2, Chengdong je rekao kako će njihov telefon imati kul dizajn, bolji ekran i jaču bateriju. Dodao je i da bi korisnici koji su zainteresirani za kupovinu pametnog telefona s velikim ekranom trebali sačekati izlazak Huaweijevog uređaja koji će biti bolji i jeftiniji od Notea 2.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene