Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čarobno!

Ovo je prvi ISPRINTANI dvorac na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki arhitekt s 3D printerom isprintao je dvorac, a uskoro planira početi s printanjem kuće na dva kata

Iz kompanije Dus Architects prije nekoliko mjeseci pohvalili su se kako u Amsterdamu 'grade' prvu isprintanu kuću na svijetu, dok je u Kini jedna kompanija isprintala deset malih kuća u manje od 24 sata. Da bi 3D printanje moglo biti budućnost građevine pokazao je i američki arhitekt Andrey Rudenko koji je u dvorištu svoje kuće isprintao prvi dvorac na svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isprintajte svoju pizzu! Poput replikatora iz Zvjezdanih staza: Stiže 3D printer za hranu! Slika nije dostupna baza na Mjesecu FOTO Ovo je možda korak dalje...

Za printanje ovog dvorca Rudenko je koristio 3D printer kojeg je sam napravio, dok je materijal za printanje bio mješavina betona i pijeska. 'Nova era arhitekture je neizbježna i zanima me kako će za nekoliko godina izgledati budućnost građevine i dizajna', prinijeli su na Independentu Rudenkovu izjavu te napominju kako je s ovim dvorcem samo htio isprobati i testirati tehnike 3D printanja u građevini kako bi ih iskoristio za njegov glavni cilj – printanje kuće na dva kata.

Revolucija u građevini? Ovo će biti prva ISPRINTANA kuća na svijetu!

On vjeruje da će njegova metoda printanja u budućnosti omogućiti građenje/printanje kuća visoke kvalitete, a za gradnju cijele kuće bit će potrebne samo dvije osobe – jedna osoba s računalnim znanjem koja će 'programirati mašineriju' te još jedna koja će stavljati čelične šipke u beton za ojačanje konstrukcije i koja će održavati sam 3D printer. Na stranici 3DPrinter.com ovaj su dvorac nazvali čarobnim te su naglasili da isprintani slojevi dvorca izgledaju gotovo savršeno i veliki su napredak u odnosu na slične 3D printere.

Prije početka printanja kuće, Rudenko želi, 'na temelju lekcija koje je naučio s dvorcem' usavršiti 3D printer koji bi trebao printati 24 sata dnevno i sedam dana tjedno, a cijelu kuću želi napraviti odjednom, uključujući i krov, a ne iz više dijelova kao i dvorac. Naime, neki dijelovi dvorca bili su iznimno teški za dizanje i pomicanje te je nekad bilo potrebno čak sedam ljudi da bi složili sve isprintane dijelove.

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene