Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone 5S

Najprodavaniji telefon na svijetu je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među četiri najprodavanija telefona na svijetu nalaze se čak tri modela iPhoena, dok se na trećem mjestu smjestio Samsungov Galaxy S4

Analitička kompanija Counterpoint objavila je popis deset najprodavanijih telefona na svijetu u listopadu na kojem se nalaze mobilni uređaji samo tri kompanije – Applea, Samsunga i Nokije. Najviše razloga za zadovoljstvo s ovim popisom imaju u Appleu jer njihovi telefoni drže prva dva mjesta, odnosno tri od četiri najprodavanija telefona na svijetu su njihovi uređaji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iPhone 5S i iPhone 5C Još mjesec dana: Evo kada stiže novi iPhone! Slika nije dostupna 5 inčni Full HD ekran Samsung Galaxy S4: Još bolji, veći i brži!

'Najbolji pametni telefon na svijetu': Novinari objavili recenzije novih iPhonea

Prvo mjesto uvjerljivo drži iPhone 5S koji je u listopadu bio globalno najprodavaniji telefon te je potražnja za ovim Appleovim smartphoneom i dalje veća od ponude, a s obzirom da je Apple povećao njegovu proizvodnju za očekivati je da će se dominantne brojke posljednjeg iPhonea nastaviti i u posljednja dva mjeseca ove godine.

Drugi najprodavaniji telefon u listopadu također je iPhone, no zanimljivo je da nije riječ o nedavno predstavljenom iPhoneu 5C, već o modelu 5 koji je predstavljen još u rujnu 2012. godine. Iako je Apple najavio da će s dolaskom novih modela svojih telefona iPhone 5 povući iz prodaje, ovaj je uređaj i dalje dostupan na velikom broju tržišta po manjoj cijeni nego ranije što su iskoristili brojni ljubitelji ove kompanije.

Na Cnetu napominju kako je Apple naročito dobre brojke zabilježio na kineskim tržištu na kojem je njegov udio porastao s tri posto u rujnu na čak 12 posto u listopadu, čime su zauzeli treće mjesto u Kini, a ugovorom s China Mobileom taj će se udio povećavati i u budućnosti pa bi Apple čak mogao zauzeti vodeću poziciju na kineskom tržištu.

iPhone će imati veliki zakrivljeni ekran?

Treće mjesto na ovom popisu najprodavanijih telefona na svijetu zauzima Samsung sa svojim Galaxy S4 modelom, dok se na četvrtom mjestu opet smjestio Apple s modelom iPhone 5C. Sljedeća tri mjesta pripadaju Samsungu te su ih zauzeli posljednji model iz Note serije (Galaxy Note 3), zatim Galaxy S3 te S4 mini, manji i jeftiniji model Galaxyja S4.

Na posljednja tri mjesta smjestila su se dva Nokijina telefona (riječ je o klasičnim mobitelima, ne o pametnim telefonima) – Nokia 105 koji je zauzeo osmo mjesto te Asha 501 koja je na desetom mjestu, dok je deveto mjesto zauzeo Samsungov Galaxy S3 mini.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene