Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone 5S i iPhone 5C

Još mjesec dana: Evo kada stiže novi iPhone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple će 10. rujna predstaviti dva nova modela iPhonea – nasljednika aktualne 'petice' i jeftiniji model iPhone 5C

Iako su neki ljubitelji Applea na WWDC konferenciji u lipnju očekivali predstavljanje novog modela iPhonea, ova je kompanija prije dva mjeseca predstavila nove verzije operativnih sustava te nadograđene prijenosnike MacBook Air, a najavu novih telefona sačuvali su za drugu polovicu godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevjerojatan razlog Evo zašto se iPhone slabo prodaje! Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

Službenih informacija iz Applea o konferenciji na kojoj će Tim Cook predstaviti novi iPhone još nema, no sve je veći broj glasina koje dolaze od 'provjerenih izvora' te, prema posljednjih informacijama koje su objavili na stranici All Things D, predstavljanje novog modela Appleovog telefona možemo očekivati u utorak 10. rujna.

Foxconn se priprema za proizvodnju novog iPhonea

Osim modela iPhone 5S o kojem se priča još od kraja prošle godine, sve je više informacija kako bi Apple mogao predstaviti i jeftiniji model iPhone 5C tako da bi, prvi put od predstavljanja iPhonea 2007. godine, ova kompanija mogla predstaviti dva modela svojih telefona u jednoj godini.

Za razliku od prošlogodišnjeg predstavljanja iPhonea 5 koji je donio najveće promjene u odnosu na dotadašnje modele – prvenstveno veći ekran dijagonale 4 inča, u rujnu ne trebamo očekivati takve velike novitete. Tako bi iPhone 5S trebao imati ekran iste dijagonale i rezolucije kao i aktualni model te isti ili jako sličan dizajn samog kućišta, a najveće promjene možemo očekivati u hardveru samog telefona – navodno pripremaju bolji i brži procesor, još bolju kameru te novitete poput podrške za NFC i čitač otisaka prstiju koji će biti integriran u Home tipku.

Čitač otisaka prstiju trebao bi uvelike povećati sigurnost korisnika ovih smartphonea jer će se, umjesto upisivanjem lozinke, iPhone moći aktivirati samo prislanjanjem prsta na taj čitač, a zajedno s podrškom za NFC trebao bi omogućiti i korištenje iPhonea kao alata za mobilno plaćanje koji bi mnogim korisnicima mogao zamijeniti kartice za plaćanje.

Prijašnjih godina Apple bi, nakon predstavljanja novog modela iPhonea, u prodaji ostavio i starije modele koji bi se prodavali po manjoj cijeni i na taj način konkurirali jeftinijim Androidima pa su danas u prodaji, osim iPhonea 5 i modeli iPhone 4S i dvije godine star model iPhone 4.

Slučajno 'potvrđen' jeftiniji iPhone?

Od ove godine stvari bi se mogle promijeniti jer bi Apple nakon rujna mogao u potpunosti obustaviti proizvodnju starijih modela iPhonea i orijentirati se samo na dva modela – iPhone 5S koji bi se u SAD-u prodavao po 'klasičnih' 200 dolara za model kapaciteta 16GB te na jeftiniji iPhone 5C koji će se prodavati po manjoj cijeni i s kojim bi Apple trebao konkurirati brojnim jeftinijim modelima Androida, ponajviše na tržištima u razvoju.

Što se buduće prodaje Appleovih telefona tiče, Peter Misek – jedan od analitičara koji godinama prati situaciju u Appleu smatra da će ova kompanija tijekom trećeg kvartala prodati oko 30 milijuna iPhonea, dok bi ta brojka u posljednja tri mjeseca ove godine trebala iznositi oko 45 milijuna. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene