Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike promjene

iPhone će imati veliki zakrivljeni ekran?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednje informacije kažu kako se Apple prilagođava trendovima na mobilnom tržištu te planiraju predstaviti dva modela iPhonea s velikim i zakrivljenim ekranima

Od 2007. godine i predstavljanja prvog iPhonea do nedavnog predstavljanja iPhonea 5C i 5S, Apple je povećao dijagonalu ekrana svog telefona za samo 0,5 inča, dok su u istom razdoblju ekrani nekih modela Samsungovih i Sonyjevih telefona premašili granicu od 6 inča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve napredniji Ovo su novi mobilni telefoni sa ZAKRIVLJENIM i SAVITLJIVIM ekranima Slika nije dostupna Nova generacija pametnih telefona! Xperia Z1 i Galaxy Note 3: Ovo su nove MOBILNE ZVIJERI!

Umjesto na veće ekrane Apple se većinom orijentirao na napredniji hardver i softver, bolju kameru i veću rezoluciju ekrana, no čini se da će od sljedeće godine Tim Cook i ekipa ipak morati početi slijediti trendove koje su na ovom tržištu već postavile konkurentske kompanije.

Ovako bi mogao izgledati iPhone Air!

Naime, posljednje glasine koje su se na mreži pojavile vezane uz nove modele iPhonea kažu da Apple priprema potpuni redizajn ovih telefona koji će u budućnosti osim većih dijagonala ekrana (o čemu se govori već duže vremena), imati i zakrivljene ekrane. Informacije koje su prenijeli na Cnetu kažu kako Apple trenutno razvija dva modela iPhonea koja će imati dijagonale ekrana od 4,7, odnosno 5,5 inča tako da bi s novim modelima Apple i veličinom ekrana mogao konkurirati nekim od najjačih Androida na tržištu poput HTC-ovog modela One koji ima 4,7 inčni ekran te Galaxyju S4 i Sonyjevoj Xperiji Z1 koji imaju 5 inčne ekrane.

S modelom dijagonale 5,5 inča Apple bi trebao ući i na sve popularnije tržište phableta, hibrida između pametnih telefona i tableta koji su toliko popularni da je, zbog njihove velike prodaje, na nekim tržištima smanjena prodaja tableta.

No, veća dijagonala ekrana neće biti jedina novost koji bi trebali donijeti ovi modeli te bi oni trebali biti zakrivljeni, a navodno će imati i mogućnost prepoznavanja jačine dodira prsta, odnosno telefon bi mogao prepoznati kada korisnik samo lagano dodirne ekran i kada jako pritisne prstom, što bi moglo biti korisno prilikom igranja igara.

Ovo je PRVI telefon sa zakrivljenim ekranom

Telefone sa zakrivljenim ekranima kompanije poput Samsunga i LG-a najavljuju već duže vremena, a prošlog su mjeseca napokon predstavljeni prvi ovakvi modeli (Galaxy Round i LG Flex) te u budućnosti možemo očekivati sve veći broj telefona koji će imati ovakve ekrane – uključujući i Appleove telefone.

Osim većih modela iPhonea, u posljednje vrijeme mrežom kruže glasine kako Apple priprema i veći model iPada – iPad Max koji bi navodno trebao imati ekran dijagonale 13 inča.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene