Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruko više telefona od Applea!

Nastavlja se Samsungova dominacija na tržištu pametnih telefona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je isporučio dvostruko više pametnih telefona u odnosu na Apple, dok je donedavni lider na ovom tržištu, Nokia, ispala s ljestvice top 5 smartphone kompanija.

Tržištem pametnih telefona i dalje dominiraju dvije kompanije - Samsung i Apple koje su tijekom trećeg ovogodišnjeg kvartala zauzele čak 46 posto globalnog tržišta, objavili su iz analitičke kompanije IDC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samsung Galaxy S3! Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu! Slika nije dostupna Još jedno priznanje Magazin T3: Najbolji telefon godine je - Samsung Galaxy S3!

Uvjerljivo prvo mjesto pripalo je Samsungu koji je na krilima pametnih telefona poput Galaxyja S3 i Galaxy Notea te velikog broja jeftinijih Androida zabilježio rekordne brojke pa je u tromjesečnom razdoblju između srpnja i rujna isporučio oko 56 milijuna pametnih telefona i zauzeo više od 31 posto tržišta.

Galaxy S3 prestigao iPhone i postao najprodavaniji smartphone na tržištu!

U odnosu na isto razdoblje prošle godine ova je kompanija isporučila sto posto (100,4 posto) više pametnih telefona, odnosno oko 28 milijuna pametnih telefona više. Na Reutersu vjeruju da je brojka Samsungovih isporučenih pametnih telefona još i veća (58 milijuna), od čega je ova kompanija isporučila između 18 i 20 milijuna Galaxyja S3, po mnogima najboljeg smartphonea ove godine.

U istom je tromjesečnom razdoblju Apple isporučio skoro 27 milijuna iPhonea, zauzevši 15 posto tržišta uz povećanje broja isporučenih telefona od 57 posto. Pri usporedbi broja isporučenih pametnih telefona ovih kompanija treba uzeti u obzir da Samsung (koji je isporučio više nego dvostruko više telefona od Applea) u ponudi ima puno veći broj pametnih telefona različitih cjenovnih kategorija, dok Apple konkurira samo s iPhoneom, odnosno tri verzije iPhonea.

S obzirom na popularnost ovih kompanija, odnosno njihovih pametnih telefona, za očekivati je da će se njihova dominacija nastaviti i dalje te Samsung i Apple očekuju još bolje rezultate od posljednjeg ovogodišnjeg kvartala kada je, zbog blagdanske kupovine, povećana potražnja za mobilnim telefonima, tabletima i drugim uređajima potrošačke elektronike.

Samsung predstavio Galaxy S3 mini

U IDC-u objavili su samo popis pet najvećih kompanija na globalnom smartphone tržištu, a na tom se popisu još nalaze Research In Motion, ZTE i HTC - dakle, Nokia koja je sve do nedavno dominirala tržištem mobilnih i pametnih telefona više se ne nalazi niti među pet najvećih proizvođača smartphonea.

Iako se nalaze na trećem, odnosno petom mjestu, niti u RIM-u, proizvođaču BlackBerryja niti u HTC-u nemaju previše razloga za zadovoljstvo jer su obje kompanije u velikim problemima i, u odnosu na isto razdoblje prije godinu dana, zabilježile su smanjenje isporuka telefona od 35, odnosno 42 posto, dok je ZTE u tom razdoblju isporučio 83 posto telefona više.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene