Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samsung Galaxy S3!

Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razdoblju između srpnja i rujna Samsung je prodao 18 milijuna Galaxy S3 smartphonea – najviše na svijetu!

Kompanija Strategy Analitics objavila je podatke o prodaji pametnih telefona u trećem kvartalu 2012. godine i prema tim podacima najprodavaniji telefon na svijetu u tom razdoblju bio je – Samsungov Galaxy S3.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mobilne 'zvijeri' Ovo je 12 najboljih pametnih telefona u 2012. godini! Slika nije dostupna 5 inčni Full HD ekran Samsung Galaxy S4: Još bolji, veći i brži!

Nastavlja se Samsungova dominacija na tržištu pametnih telefona

Samsung je u razdoblju između srpnja i rujna prodao 18 milijuna modela Galaxyja S3 i time premašio prodaju iPhonea 4S koji je prodan u 16,2 milijuna komada, dok se na trećem mjestu također nalazi Appleov telefon – iPhone 5 koji je u desetak dana do kraja rujna prodan u 6 milijuna komada. Galaxy S3 predstavljen je u svibnju ove godine te se u prodaji pojavio krajem tog mjeseca, a do kraja lipnja ova je kompanija prodala 5,4 milijuna komada, dok je Apple u razdoblju između travnja i lipnja prodao 19,4 milijuna iPhonea 4S.

Kolika je popularnost Galaxyja S3 najbolje govori podatak da su nedavno iz Samsunga objavili da je potražnja za ovim telefon nadmašila sva njihova očekivanja i do sada su već prodali više od 30 milijuna ovih telefona.

Predstavljen Galaxy S3: Je li ovo najbolji telefon na tržištu?

Ipak, s obzirom da je ukupna prodaja iPhonea u trećem kvartala (model 4S i 5) nadmašila prodaju Galaxyja S3 te kako se očekuje velika potražnja za novim modelom Appleova telefona tijekom posljednja tri mjeseca ove godine (dio korisnika nije htio kupiti 4S, već je čekao dolazak petice), za očekivati je kako će novi iPhone ponovno preuzeti prvo mjesto na globalnoj ljestvici najprodavanijih telefona.

Neil Mawston iz Strategy Analiticsa rekao je za Business Wire kako je Galaxy S3 iznimno je popularan među korisnicima i operaterima, ali da će teško zadržati vodeću poziciju na tržištu koju će, na krilima odlične početne prodaje i velike potražnje, ponovno zauzeti Apple s iPhoneom 5.   

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene