Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala i cijena dionice

Loše prognoze: Apple SMANJUJE narudžbe iPhonea do kraja godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon informacije da Apple smanjuje narudžbe iPhonea do kraja godine, cijena dionice ove kompanije pala je ispod 400 dolara

 Kada je vrijednost Appleove dionice u rujnu premašila 700 dolara, dio tržišnih analitičara govorio je kako bi cijena dionice ove kompanije u budućnosti mogla premašiti tisuću dolara, a ukupna tržišna vrijednost Applea mogla bi doseći nevjerojatnih bilijun dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvalila se stijena Dramatično kod Sv. Roka: Nakon nesreće – odron! Slika nije dostupna Napokon veliki ekran Oborit će SVE rekorde: Analitičari imaju velika očekivanja za iPhone 6! Evo što donosi

Apple priprema velike promjene za iPhone 5S

No, ubrzo nakon što je cijena premašila 700 dolara, uslijedio je veliki pad dionice koja je u travnju jedno vrijeme čak pala ispod 400 dolara, da bi u protekla dva mjeseca ona iznosila između 400 i 450 dolara. Appleova dionica jučer je ponovno na kratko 'zaronila' ispod 400 dolara te su brojni investitori zabrinuti oko budućih prihoda i poslovanja Applea koji je tijekom godina postavio visoke standarde i očekivanja koja sve teže mogu pratiti.

Razlog novog pada cijene dionice jest izvještaj analitičara iz Jefferiesa Petera Miseka u kojem je upozorio kako Apple smanjuje narudžbe iPhonea do kraja ove godine. Prema njegovim informacijama, Apple u trećem ovogodišnjem kvartalu namjerava smanjiti proizvodnju iPhonea s predviđenih 40-45 milijuna na 25-30 milijuna, dok za posljednja tri mjeseca ove godine namjerava smanjiti proizvodnju sa 60-65 milijuna telefona na između 50 i 55 milijuna.

Na Cnetu kažu kako još neki podaci upućuju na smanjenje narudžbi iPhonea pa je tako proizvođač komponenata za iPhone 5 Jabil nedavno objavio slabije poslovne rezultate od očekivanih za svoje operacije povezane s Appleom te da proizvođači memorije, umjesto s Appleom, sve više surađuju s 'rastućim kompanijama'.

'NAJVEĆA PROMJENA od predstavljanja iPhonea'!

Što se budućih planova za Apple tiče, Misek kaže da od ove kompanije u rujnu možemo očekivati iPhone 5S, ali i jeftiniji iPhone, dok bi Apple iPhone 6 s većim ekranom trebao predstaviti tijekom sljedeće godine. Također, osim novih modela telefona, ova će kompanija do kraja godine predstaviti i iPad mini s retina ekranom, a iako se dugo vremena priča o iTV-u i iWatchu, Misek nije rekao hoće li Tim Cook uskoro predstaviti ove uređaje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene