Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još veći iPhone?

Apple priprema velike promjene za iPhone 5S

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati analitičar smatra da će Apple predstaviti dvije ili čak tri verzije novog iPhonea s različitim dijagonalama ekrana

Kako se bliži i lipanj i predstavljanje novog modela iPhonea, sve je više glasina vezanih uz telefon, odnosno telefone koje bi Apple trebao predstaviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavile se nove slike i video Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone! Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

Svi modeli iPhonea od 2007. pa do rujna prošle godine imali su ekrane dijagonale 3,5 inča, a tek je posljednji model (iPhone 5) dobio malo veći, 4 inčni ekran te, iako u ovoj kompaniji mogu biti zadovoljni s dosadašnjom prodajom 'petice', čini se da s novim modelom pripremaju velike novosti kako bi što bolje konkurirali Androidima i sve popularnijim Samsungovim Galaxy modelima.

Apple priprema najveće promjene u operativnom sustavu za iPhone i iPad!

Iako su neke posljednje glasine govorile kako ova kompanija priprema dva modela iPhonea – jedan jeftiniji telefon i iPhone 5S koji neće donijeti neke velike promjene, analitičar Brian White, na temelju informacija koje je dobio od izvora povezanih s azijskim proizvođačima komponenti, vjeruje da će Apple predstaviti dvije ili čak tri verzije iPhonea 5S koji će imati različite dijagonale ekrana.

White kaže kako su u Appleu shvatili da jedna veličina ekrana iPhone nije dovoljna te ako korisnicima ponude opcije između različitih veličina ekrana, time bi povećali svoj tržišni udio i zaradu. On nije spomenuo potencijalne veličine ekrana koje bi trebao imati novi iPhone, no na Cnetu pretpostavljaju (na temelju nekih ranijih glasina) kako bi Appleova ponuda iPhonea u budućnosti mogla obuhvaćati tri modela, od čega bi jedan imao dijagonalu ekrana od 3,5 inča i taj bi model bio namijenjen tržištima u razvoju i prepaid ponudi i s njim bi Apple konkurirao jeftinijim Androidima. Drugi model trebao bi biti nadogradnja aktualnog iPhonea 5 s istim ekranom od četiri inča te poboljšanim hardverom.

Na razvoju sljedeće dvije generacije iPhonea radio je i Steve Jobs?

Treći potencijalni model trebao bi imati još veći ekran – možda čak dijagonale 4,8 inča te bi takav telefon na tržištu konkurirao modelima poput HTC-ovog Onea, Sonyjeve Xperije Z i nedavno predstavljenog Galaxyja S4 koji imaju ekrane od 4,7, odnosno 5 inča.

Predstavljanjem ovih modela Apple bi 'pokrio' gotovo cijelo tržište i korisnicima dao puno veći izbor telefona u odnosu na aktualnu ponudu. Službenih informacija o novim modelima ovog telefona, kao i datumu njihova predstavljanja nema, no osim Whitea i brojni drugi analitičari vjeruju da će Apple novi model, odnosno nove modele iPhonea predstaviti u lipnju, a da će se oni na tržištu pojaviti u srpnju.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene