Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva glupost

Jedna od stvari koje NIKADA ne smijete staviti na Facebook!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je Amerikanka na Facebooku objavila fotografiju prikrivenog policajca i pokušala doznati njegovo ime.

Jedan je policajac iz Texasa koji radi kao prikriveni agent u odjelu narkotika ostao šokiran kada je saznao da Facebookom kruži njegova fotografija uz 'upozorenje' kako je on prikriveni agent te je osoba koja je uploadala ovu fotografiju putem Facebooka pokušala saznati njegovo ime.

Preko Facebooka pozvala tisuće ljudi na rođendan i izazvala nerede

Fotografiju je objavila Melissa Walthall čiji je profil bio dostupan samo njenim prijateljima, no kada je jedan od njih vidio ovu fotografiju odmah je obavijestio policiju te je, zbog sigurnosnih prijetnji službenim osobama, Walthall uhićena. Ona je ovu fotografiju dobila od prijatelja Georgea Pickensa protiv kojeg je nekoliko mjeseci ranije navedeni policajac svjedočio u suđenju za dilanje droge.

Pickens je zajedno s bratom pronašao njegovu fotografiju na Facebooku, no nije mogao pronaći njegovo ime - htio mu se osvetiti tako što je isprintao plakate s njegovim slikom i htio ih je lijepiti i dijeliti po kvartovima kako bi pokušao otkriti njegov identitet, odnosno javno ga prokazati kao prikrivenog policajca.

U međuvremenu je fotografiju dao i Melissi koja ju je objavila na Facebooku, a kada je uhićena, policajci su zahvaljujući podacima s njenog računala saznali da je sliku dobila od Pickensa pa su i njega 'posjetili', a uz dokaze da je planirao distribuirati letke sa slikama prikrivenog policajca, u stanu su pronašli i sačmaricu za koju nije imao dozvolu te opremu za prodaju droge.

Članovi bandi uhićeni jer su se na Facebooku hvalili svojim 'pothvatima'

Kevin Lawrence iz policijske postaje u Texasu rekao je novinarima ABC Newsa kako je ovo vrlo opasna situacija jer, ako se policajci pokušavaju ubaciti u neki narko kartel ili bandu, najvažnija stvar je prikrivanje pravog identiteta.

Također, dodao je i da bi policajci i agenti trebali biti vrlo oprezni u korištenju društvenih mreža ili ih uopće ne bi trebali koristiti jer njihovi profili i fotografije na Facebooku lako mogu biti otkriveni.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene