Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznimno jednostavna

(Ne)očekivani preokret: Vraća se 'igra koja kida živce'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dong Nguyen priznao je kako razmišlja o vraćanju Flappy Birda u trgovine aplikacijama.

Iznimno jednostavna i nevjerojatno zarazna igra za pametne telefone Flappy Bird početkom ove godine zaludila je milijune ljudi koju su proveli sate i sate pokušavajući ostvariti što bolji rezultat. Iako je ova igra besplatna za preuzimanje, tijekom igranja na ekranima pametnih telefona cijelo se vrijeme prikazuju oglasi, a s obzirom na više od 50 milijuna korisnika koji su preuzeli Flappy Bird s trgovina aplikacija, vijetnamski developer Dong Nguyen dnevno je zarađivao više od 50 tisuća dolara od oglašavanja te su mediji uvjereni da je do sada zaradio milijune dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvornica novca! 'Marketinški genijalac': Kreator Flappy Birda POVEĆAO zaradu nakon povlačenja igre! Slika nije dostupna Fenomen o kojem se priča Istina o Flappy Birdu: Slava i pad u 28 dana

'Marketinški genijalac': Kreator Flappy Birda POVEĆAO zaradu nakon povlačenja igre!

No, na vrhuncu svoje slave, dok je svakodnevno okretao veliki novac, Nguyen je sve šokirao kada je objavio da će uskoro povući Flappy Bird iz trgovina aplikacija – na početku nije dao nikakvo konkretno objašnjenje za ovaj potez, a naknadno je rekao kako se odlučio na povlačenje ove igre jer je počela izazivati preveliku ovisnost među korisnicima te je napomenuo da mu nije odgovarala niti prevelika medijska pažnja.

Iako je njegov potez izazvao veliko čuđenje, neki su ga novinari proglasili marketinškim genijalcem jer se nakon najave povlačenja broj korisnika ove igre itekako povećao – čime je Nguyen zaradio još više novca. Također, nakon što je igra povučena s trgovina aplikacija, korisnici koji su je do tada skinuli na svoje telefona (a riječ je o više od 50 milijuna ljudi) i dalje su je mogli igrati tako da je on nastavio zarađivati novac od oglašavanja.

Čini se da Dong Nguyenu ipak nedostaje sva ona pažnja medija koju je imao krajem siječnja i početkom veljače pa je, kako prenose na Huffington Postu, u nedavnom intervjuu priznao kako razmišlja vratiti Flappy Bird u online trgovine aplikacija te je napomenuo kako bi igra trebala imati i jedan novitet – obavijest korisnicima kako bi se trebali odmoriti od igranja.

Tisuće dolara za Flappy Bird: Evo kako se i dalje može nabaviti popularna igra!

Ako ova igra postane dostupna za skidanje u trgovinama aplikacija, možemo očekivati nove milijune korisnika koji će provesti neko vrijeme 'gubeći živce' igrajući Flappy Bird i na taj način povećati zaradu ovom developeru.

Koliko je ova igra bila popularna prije samo mjesec dana najbolje govori podatak da su se, nakon njenog povlačenja, na eBayu počeli prodavati telefoni s instaliranom igrom čiji su vlasnici tražili tisuće i desetke tisuće dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene