Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena i do 150 tisuća dolara

Tisuće dolara za Flappy Bird: Evo kako se i dalje može nabaviti popularna igra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na eBayu počela je prodaja Appleovih telefoni koji imaju i jednu 'dodatnu opciju' – instaliran Flappy Bird, ali i nevjerojatno veliku cijenu

Kako je Dong Nguyen najavio, jučer je iz Appleovog App Storea i Google Playja povučena igra Flappy Bird na koju su se navukli milijuni ljudi. Koliko je ova igra popularna najbolje govori podatak da je, nakon što je njen kreator u subotu najavio kako će je ukloniti iz online trgovina aplikacijama, pojam Flappy Bird zauzeo prvo mjesto među trendovima na Twitteru – čak i ispred Olimpijskih igara u Sočiju, a već su nam svima dobro poznate brojke od oko 50 tisuća dolara koliko Nguyen dnevno zaradi od oglasa u ovoj igri te više od 50 milijuna downloada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznimno jednostavna (Ne)očekivani preokret: Vraća se 'igra koja kida živce'? Slika nije dostupna Hoće li je vratiti? Napokon progovorio autor Flappy Birda: Evo što je rekao

Game Over: 'Flappy Bird' otišla u povijest

Slava i veliki novac koji je ovaj vijetnamski developer zaradio na ovoj prilično jednostavnoj igri nisu mu dobro sjeli te je više puta napomenuo kako je samo imao sreće. Zbog velikog pritiska kojem je izložen zbog Flappy Birda odlučio se na povlačenje igre iz trgovina aplikacija (podsjetimo, ako ste je skinuli na vaš smartphone, i dalje ćete je moći igrati) te se nada da će Flappy Bird s vremenom ljudima dosaditi, a kako igra više nije dostupna drugim korisnicima mobilnih uređaja, brzo će se prestati pričati o ovom fenomenu. Također, najavio je kako neće prodati prava na igru tako da je nitko drugi neće moći otkupiti i zarađivati njoj.

No, čini se da je dio vlasnika pametnih uređaja našao način kako će unovčiti popularnost Flappy Birda te su ljudi jučer na eBayu počeli prodavati Appleove telefone na kojima se već nalazi instalirana ova igra.

Tako se na eBayu može naći više modela iPhonea 5 (dakle, starije generacije Appleovog telefona) na kojima se nalazi instalirana igra Flappy Bird i koji se prodaju za nevjerojatne cifre (neki modeli između 2 tisuće i 2 i pol tisuće dolara), a dostupni su i stariji modeli iPhonea (4S) čija je cijena, zahvaljujući tome što dolazi s ovom instaliranom igrom, veća od cijene potpuno novog iPhonea 5S (neki korisnici takav 4S na eBayu prodaju po 700 dolara i više).

Najambiciozniji korisnik (odnosno osoba koja se htjela našaliti s trenutnim ludilom vezanim uz Flappy Bird) svoj je model iPhonea 5 s 32GB memorije ponudio po cijeni od 150 tisuća dolara, a kao dodatnu pogodnost naveo je da je isporuka ovog modela – besplatna.

‘Ova mi je igra uništila život’: Jeste li se i vi navukli na Flappy Bird?

Kako se aplikacije vezuju uz račun na App Storeu, korisnici bi kupcima, osim telefona, morali dati i podatke o svom računu na Appleovoj online trgovini aplikacija, no neki su vjerojatno ranije otvorili novi račun samo za Flappy Bird. Zahvaljujući Dong Nguyenu sada je otvoreno jedno potpuno novo tržište – tržište rabljenih pametnih telefona s instaliranim Flappy Birdom te je ova igra (barem trenutno) podigla cijene takvih smartphonea za nekoliko stotina, odnosno tisuća dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene