Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže još jedan iPad?

Apple za sljedeći tjedan priprema još jedno veliko iznenađenje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim iPada mini, Apple će na konferenciji u utorak navodno predstaviti i nadograđeni model iPada s ekranom dijagonale 9,7 inča.

Apple je za 23. listopada najavio konferenciju za novinare na kojoj bi napokon trebali predstaviti manji model iPada s kojim će ova kompanija nastojati zadržati dominaciju na tržištu tableta na kojem im prijete kompanije poput Amazona i Googlea, a uskoro će se konkurencija dodatno zaoštriti dolaskom Microsoftova Surface tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez panike Vidite 'crve' u oku? Ne halucinirate, evo objašnjenja Slika nije dostupna iPad Maxi Apple priprema VELIKO iznenađenje

Apple predstavio novi iPad – Retina ekran i nabrijana grafika!

Iako nema nikakvih službenih informacija o iPadu mini, s obzirom na broj glasina koje o ovom uređaju kruže mrežom posljednjih mjeseci, neke su njegove opcije već poznate pa bi ovaj tablet trebao imati ekran dijagonale 7,85 inča te bi se njegova osnovna verzija (8GB memorije i podrška za WiFi) trebala prodavati po cijeni od 250 eura, odnosno oko 300 dolara u SAD-u.

Jučer su na stranici 9to5 Mac objavili kako Apple za ovu konferenciju priprema i još jedno iznenađenje - nadograđeni model klasičnog iPada s ekranom dijagonale 9,7 inča. Na ovoj stranici kažu da nije riječ o potpuno novom modelu, već o nadogradnji poput one koju je donio iPhone 4S u odnosu na iPhone 4 te od ovog modela možemo očekivati Lightning konektor kakav je ova kompanija predstavila s iPhoneom 5, globalnu podršku za LTE te poboljšan hardver poput jačeg procesora, kamere ili izdržljivije baterije.

Ova poboljšanja ne bi trebala utjecati na cijenu novog iPada koja bi trebala ostati ista - od 499 dolara za model sa 16GB memorije i podrškom za WiFi.

Od Applea smo do sada navikli na jedan model iPada godišnje, no kako će se u petak na tržištu pojaviti prvi modeli tableta koji rade na Windowsima 8 - među inima i Microsoftov Surface tablet, čini se da je konkurencija napravila svoje pa su u Appleu odlučili prestići Microsoft i predstaviti poboljšani model iPada prije službenog izlaska Surfacea.

Manja i upola jeftinija verzija iPada stiže već za dva tjedna?

Novi modeli tableta nisu jedino što bi Apple trebao predstaviti na konferenciji za dva dana te su na brojnim internetskim stranicama prenijeli kako će Tim Cook ovu konferenciju iskoristiti i za predstavljanje novih modela prijenosnih i stolnih računala. Ako su te glasine točne, Apple bi u utorak trebao predstaviti nove modele iMaca (navodno neće imati ekran retina rezolucije), tri nova modela Mac mini stolnih računala te još jedan prijenosnik s retina ekranom.

Appleov MacBook Pro prijenosnik s retina ekranom dijagonale 15 inča već je neko vrijeme u prodaji, a u utorak očekujemo i predstavljanje 13,3 inčnog MacBook Pro računala s ekranom retina rezolucije.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene