Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže novi Appleov tablet

Apple predstavio novi iPad – Retina ekran i nabrijana grafika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi model iPada dolazi s novim procesorom s četverojezgrenom grafikom, ima Retina ekran i podršku za LTE, a koštat će jednako kao i iPad 2 - od 499 dolara

Apple je u San Franciscu održao konferenciju na kojoj su predstavili novi model svog tableta. Tim Cook prvo je najavio novu verziju iOS-a (5.1) koja bi trebala biti dostupna već danas te novi model Apple TV-a koji sada dolazi s podrškom za 1080p videozapise, a nakon toga red je došao i na novi model iPada nazvan - novi iPad .

Appleov CEO rekao je da su s novim iPadom redefinirali kategoriju koju su predstavili s originalnim iPadom te da ovaj model donosi brojna poboljšanja.

Kao što se i očekivalo, ovaj uređaj sada dolazi s Retina ekranom koji garantira odličan prikaz slike – dijagonala ekrana ostaje 9,7 inča, no zato je povećana rezolucija koja sada iznosi 2048 x 1536 piksela što je više od milijun piksela više od HD rezolucije.

Ovakav prikaz zaslužuje i više snage pa tako novi iPad dolazi s jačim A5X procesorom (koji uključuje četiri grafičke jezgre) pa možemo očekivati fantastične grafičke mogućnosti.

Druga velika novost koju donosi ovaj tablet jest iSight kamera rezolucije 5MP koja dolazi sa sličnom optikom iz iPhonea te će se s njom moći snimati 1080p HD videozapisi.

Glasine koje su se pojavile oko podrške za LTE mreže bile su istinite pa tako novi iPad ima podršku za 21Mbps HSPA+, DC-HSDPA 42Mbps te, na tržištima koja podržavaju i LTE brzine čak 73Mbps.

Novi ekran, snažni procesor i podrška za LTE navodno ne bi trebali utjecati na bateriju novog iPada pa tako u Appleu kažu da bi trebala izdržati čak deset sati rada, odnosno devet sati tijekom korištenja 4G mreže.

Cijena novog iPada ostaje ista kao i iPada 2 – 499, 599 i 699 dolara za modele sa 16, 32 i 64GB, odnosno 629, 729 i 829 dolara za modele koji imaju i podršku za 4G. Na određenim tržištima (SAD, Njemačka, Francuska, Velika Britanija...) pojavit će se već sljedeći petak, 16. ožujka, a nije poznato kada ga možemo očekivati i u Hrvatskoj.

Osim samog iPada, prikazane su i neke nove igre i aplikacije, nadograđeni su iMovie i Garage Band, a predstavljen je i iPhoto za iPad u kojem će se moći uređivati fotografije.

Osim novog modela iPada, u prodaji će ostati i stari model i to po sto dolara nižoj cijeni tako da će se u SAD-u iPad 2 moći kupiti već od 399 dolara.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene