Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prisilili dečka da gleda

Zbog stravičnog grupnog silovanja djevojčice u Italiji predlažu kemijsku kastraciju: "Postoji samo jedan lijek"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kemijsku kastraciju za napadače koji su grupno silovali tinejdžericu u javnom WC-u u parku na Siciliji, zatražio je potpredsjednik talijanske vlade Matteo Salvini.

Matteo Salvini, potpredsjednik talijanske vlade i čelnik talijanske desnice kaže kako "postoji samo jedan lijek" za silovatelje 13-godišnjakinje, a to je "kemijska kastracija", za što će njegova stranka Lega uskoro dati i službeni prijedlog.

Članica njegove stranke, europarlamentarka Annalisa Tardino, dodala je: "Ostajemo čvrsto pri ideji da je potrebna kemijska kastracija za silovatelje i pedofile, doživotni zatvor za slične slučajeve, kao i veća sigurnost u našim gradovima."

Djevojčicu (13) silovala je grupa mladih Egipćana u dobi od 15 do 19 godina u parku Villa Bellini u Cataniji na Siciliji 30. siječnja oko 19:30. Tinejdžerica je bila u šetnji sa svojim 17-godišnjim dečkom, kojeg su napadači držali i prisilili da gleda stravičan zločin, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Snimka uništenja ruskog broda dronovima Veliki gubitak Tajna ukrajinska jedinica otkriva kako je nanijela golemu sramotu ruskoj mornarici: "Vrijeme je za novi način ratovanja"

Sedmorica osumnjičenika, od kojih su trojica maloljetna, navodno su ilegalno ušla u Italiju između studenog 2021. i ožujka 2023. kao "maloljetnici bez pratnje", izvještava La Repubblica.

Tardino je pozvala da se osumnjičenici "odmah vrate u domovinu".

"U Egiptu nikad ne bi dopustili takvo ponašanje. Sigurnost naše djece mora biti na prvom mjestu", dodala je.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni, koja je tijekom vikenda bila u Cataniji u unaprijed dogovorenom posjetu, rekla je da je šokirana zbog silovanja. Izrazila je sućut žrtvi i njezinoj obitelji te obećala da će "pravda biti zadovoljena".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene