Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković i Milanović sve zakuhali

Kako se oko šefa tajne službe stvorila napetost... Kriminalist poručio: "Da se to dogodilo, bili bismo formalno zakočeni"

U zadnji čas predsjednik i premijer dogovorili su se oko Daniela Markića, kako mjesto šefa hrvatske tajne službe ne bi ostalo - prazno. Međutim, na Milanovićevu opasku da se to trebalo riješiti već prije - kako je on i predlagao, stigao mu je premijerov odgovor.

Obojici je bio i ostao jedini izbor. Ali vrh države čeka 5 do 12 prije nego Daniela Markića privremeno ostavlja na funkciji šefa tajne službe.

Milanović je ovo prelomio. Potpisat će odluku kojom će Markić još 2 mjeseca biti vršitelj dužnosti - do izbora ravnatelja.

Mogli su to riješiti i prije, kaže Milanović.

Nije ovo prva kadrovska križaljka oko koje zajednički odlučuju i koja je zbog njihovih trzavica i svađa - umalo pala u vodu.

Do zadnjeg se čekalo i s načelnicima Glavnog stožera, ali i vojnim špijunima.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 2 Gost Dnevnika Nove TV Petrov otkrio što Most želi postići referendumom o manjinama pa poručio: "Ako ovako nastavi, ta stranka će postati najbolji tihi ortak HDZ-a"

"Loša poruka i za državu i za službe", kaže Tonći Prodan.

"One bi i dalje funkcionirale, ali u nekim stvarima bi bili formalno zakočeni, jer je za neke stvari ovlašten samo ravnatelj, bilo da se radi o zastupanju agencije vani ili radu međunarodnih tijela'', rekao je Tonći Prodan, bivši djelatnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.

''Iz tog razloga smatram da ovakve stvari treba riješiti ažurno i na vrijeme!", dodao je.

Više o ovoj temi pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene