Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicija stara 500 godina

VIDEO: Iz zahvalnosti djecu bacaju s visine od 1,5 metara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom se indijskom gradu sveti dan slavi bacanjem djece s visine od 1,5 metara. Vjeruje se da to jača njihovo psihičko zdravlje i izdržljivost.

U hramu grada Jalna, djeca se bacaju na pokrivač  i to već godinama. No smanjena je visina s koje se bacaju i to s 12 metara na 1,5. Stotine vjernika posjećuju hram za vrijeme Navratri, hinduskog festivala posvećenog božici Durga, koji traje devet dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo Tik tok svećenik - 2 modernizacija u crkvi Svećenik hit na TikToku: Prije zaređenja igrao nogomet s Livajom i Perišićem, a imao je i djevojke

Ritual izvodi svećenik koji djecu baca na pokrivač, koji čvrsto drže vjernici. 'Ova tradicija je stara više od 500 godina. Radi se o vjeri, a ne o praznovjerju. Ne možemo prekinuti tradiciju, ali smo smanjili visinu', rekao je svećenik Dwarkanath Waghmare.

>> Indija: Zapadnjacima rađaju djecu za 23.000 dolara

Vjernici u devet dana, koliko traje Navratiri, pred božicu polažu svoje želje, a kada im se ispune, u zahvalnost bacaju djecu, piše Reuters. Devet dana slavlja predstavlja devet transformacija božice, a za vrijeme slavlja nijedno dijete nije bilo ozlijeđeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene