Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Španjolskoj

Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Rimokatolička crkva privremeno je suspendirala jednog španjolskog svećenika nakon što je optužen za prodaju lijekova, uključujući lijek za erektilnu disfunkciju Viagru.

Svećenik iz Don Benita, grada s oko 35.000 stanovnika u zapadnoj regiji Extremadura, priveden je u ponedjeljak pod sumnjom da je trgovao narkoticima, objavila je u četvrtak biskupija Plasencia, koja je odgovorna za njegovu župu.

Nakon uhićenja, svećenika je istražni sudac privremeno pustio na slobodu, priopćila je biskupija, izražavajući bol i užasnutost patnjom i skandalom izazvanim tim događajima, prenio je CBS.

Dok čeka razjašnjenje onoga što se dogodilo, biskupija je priopćila kako smatra da je prikladno, u ovom trenutku, privremeno ga ukloniti iz javne službe i iz njegove službe kao župnika. Svećeniku je ponuđeno psihološko i duhovno vodstvo, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Mjesto na kojemu je ubijen 22-godišnjak u Splitu - 4 Napala ga braća narkomani Splićani u šoku nakon ubojstva mladog nogometaša: "Ta braća bi dosađivala, tražila euro, viđali smo tu i Zavadlava"

Internetske novine El Español identificirale su svećenika kao Don Alfonsa Raúl Masa Sotu, poznatog kao Don Alfonso. Novine navode da je Alfonso diplomirao dogmatsku teologiju na Papinskom sveučilištu. Bio je župnik u nekoliko gradova u Salamanci, a kada je premješten u župu u Don Benito, stanovnici Salamance koji su mu se divili pokrenuli su peticiju da spriječe njegov premještaj.

El Pais je izvijestio da je svećenik bio umiješan u trgovinu Viagrom i drugim snažnim afrodizijačkim tvarima zajedno s drugim uhićenim muškarcem, za kojeg se u izvješćima navodi da mu je dečko.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni (Foto: AFP) putinov najžešći kritičar Tijelo Alekseja Navaljnog predano majci, postavili joj uvjet

Dvojica muškaraca koji su nekoliko mjeseci bili pod policijskim nadzorom su koristili kuću koju je svećenik unajmio za skladištenje proizvoda, navodi El Español, koji navodi da je vijest izazvala nevjericu među vjernicima župe.

Svećenikov odvjetnik rekao je kako nema dokaza koji bi inkriminirali njegovog klijenta i on nije imao saznanja ni o čemu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene