Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U Italiji poginulo 38 osoba

VIDEO Autobus se survao s vijadukta u 30 metara duboku provaliju! Prije toga 'pokosio' 11 automobila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična nesreća dogodila se sinoć na jugu Italije u kojoj je život izgubilo 38 osoba koje su se vraćale svojim kućama sa hodočašća.

Najmanje 38 osoba poginulo je na jugu Italije, javlja BBC, u stravičnoj nesreći koja se dogodila kada se autobus survao s vijadukta u provaliju duboku 30 metara u blizini grada Avellina u pokrajini Campanija.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Iz olupine je izvučeno i prevezeno u bolnicu 12 putnika, neki od njih s vrlo teškim ozljedama. Pretpostavlja se da je među poginulima i vozač autobusa.

'Autobus je udario 11 automobila prije nego se strovalio u provaliju, zbog čega pretpostavljamo da je autobus imao problema s kočnicama. Zasad ne znamo točan uzrok nesreće', rekao je policijski službenik iz Avellina Pasquale Picone,piše CNN.

>>VIDEO Snimka nadzorne kamere ključna za rekonstrukciju: Sekunde prije tragedije

Autobus je prevozio pedesetak putnika iz okolice Napulja koji su se vraćali s hodočašća u Pietrelcinu, srednjovjekovnom gradiću koji je rodno mjesto oca Pija, talijanskog svećenika kanoniziranog 2002., kojega jako štuju na jugu Italije.

Nesreća se dogodila na autocesti Napulj-Bari. Vozač se prevelikom brzinom kretao po opasnoj nizbrdici na autocesti unatoč upozorenjima o smanjenju brzine. Izgubivši kontrolu udario je u nekoliko vozila oko sebe i potom probio odbojnik te se s vijadukta survao u ambis dubok 30 metara. Nekoliko je putnika u obrtanju autobusa ispalo iz vozila.

Prizori s mjesta nesreće su strašni, a vatrogasci su zbog teška terena imali vrlo težak posao u spašavanju preživjelih putnika.

Jedna preživjela putnica kazala je u bolnici da je jedna guma eksplodirala i da vozač nije uspio uspostaviti kontrolu nad autobusom. Policija kaže da nema tragova kočenja na mjestu nesreće.

Talijanski mediji navode da je serpentina gdje se nesreća dogodila izrazilo opasna i da je na tom području već bilo nekoliko teških nesreća. Prometnica A16 Napulj-Bari zatvorena je za promet.

Tužiteljstvo Avellina, na jugu Italije, otvorilo je istragu zbog ubojstva iz nehaja, a istražit će se i stanje vozila i kvaliteta zaštitne ograde na cesti, objavili su talijanski mediji.

Kako prenosi Ansa, istražit će se ne samo moguća odgovornost vozača autobusa, koji je također poginuo, nego i stanje vozila i kvaliteta zaštitne ograde na cesti koju je autobus probio. Jedna preživjela putnica kazala je da je autobusu eksplodirala guma i da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom. (Hina/D.B.)

Premijer Zoran Milanović uputio je izraze sućuti talijanskom premijeru Enricu Letti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene