Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika medijima

VIDEO: Satiričar ismijao medijsko izvještavanje slučaja Fritzl

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U punoj kazališnoj dvorani austrijski satiričari jučer su ismijali medije zbog senzacionalizma i površnog praćenja skandala, uključujući i priču o Elisabeth Fritzl koju je otac držao zatočenu u podrumu 24 godine.

'Pension F.', kako se zove predstava, ismijala je medije jer su bili previše usmjereni na čitanost i gledanost, umjesto da su bili osjetljivi prema ranjivosti žrtava i slušali ono što žrtve zapravo imaju za reći. Premijera predstave bila je sinoć, nekoliko tjedana prije suđenja Josefu Fritzlu za ubojstvo, silovanje, incest, lažno predstavljanje i utamničenje svoje kćeri koja je u podrumu bez prozora provela 24 godine u austrijskom gradu Amstettenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rušit će mu kuću Ruši se i kuća: Austrijanci žele Fritzlu zamesti svaki trag Slika nije dostupna Vrijeme darivanja Fritzl će za Božić imati pravu malu gozbu

>> Fritzl prešao na budizam i želi da ga proučavaju

>> Monstrum J. Fritzl želi prodati kuću za svoju izmučenu obitelj?!

>> Fritzl: Policija mi je namjestila kako bih dobio doživotnu

Redatelj satire, 60-godišnji Hubsi Kramer, austrijski stand up komičar, rekao je da je predstava već viđena. 'Mediji su napravili predstavu. Ono što radite sada je predstava. Vi radite predstavu o Fritzlu. Ja sam samo mali glumac', rekao je Kramer. Pamtljivi likovi iz predstave uključuju 'Help Mana', tipa supermena koji na glavi nosi crvenu čarapu i zlostavljanu ženu s papirnatom vrećicom na glavi koja joj skriva lice. Ona pokušava ispričati svoju priču, ali je stalno prekidaju.

>> Ispovijest Elisabeth Fritzl : 'Moj život seksualne robinje'

>> Elisabeth Fritzl podučava svoju djecu igri

Kramer kaže da je ideju za predstavu dobio od kolege Hermanna Fritzla. Također je naglasio da je ona satira o licemjerju medija. 'Princip je jednostavan. Iza teatra suosjećajnosti nalazi se interes profita', rekao je Kramer u izjavi. Nakon premijere koja je ismijala cijelo austrijsko društvo, Kramer je zamolio reportere da prilikom izvještavanja ne zaborave na tihe žrtve čiji se glasovi ne čuju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene