Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Elisabeth Fritzl podučava svoju djecu igri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žrtva incesta Elisabeth Fritzl podučava svoju djecu igri nakon što su provela cijeli život zatočena u podzemnoj tamnici.

Psihijatri su otkrili da Elisabethino troje djece nema 'koncepciju igranja', nakon što su napustila tamnicu koju je napravo njihov bolesni otac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djelomično priznao silovanje Fritzlova obitelj na tajnoj lokaciji, mediji tužbom prijete sudu Slika nije dostupna Psihološka procjena Sutra počinje suđenje ocu monstrumu: Psihijatrica pripremila opsežan izvještaj o Josefu Fritzlu

I tako im hrabra Elisabeth pokazuje kako plivati, trčati, čak i rolati se. A njezin sin Stefan toliko je oduševljen prirodom da želi postati vrtlar.

Elisabeth je provela 24 godine u tamnici u Amstettenu u Austriji, gdje ju je konstantno silovao njezin zli otac Josef Fritzl, kojemu je rodila sedmero djece od kojih je jedno umrlo po rođenju.

Troje je odvedeno da živi u kući s njime dok su ostali – Felix (5), Kerstin (19) i Stefan (18) ostavljeni da žive u tamnici s majkom.

Elisabeth ih sada podučava svim stvarima koje normalna djeca uzimaju zdravo za gotovo. Žive skupa u posebno uređenom stanu u prizemlju psihijatrijske bolnice.

Jedan od čuvara obitelji rekao je kako je Stefan jednostavno stao i gledao u drveće kada ga je vidio prvi put.

'Sjećam se kada smo prvi put išli u šetnju po dvorištu bolnice. Kada je Stefan stao ispod velikog drveća u dvorištu pogledao je u krošnje i rekao da želi biti vrtlar.'

'Bio je fasciniran drvećem te nije mogao vjerovati da je izraslo toliko veliko.'

Elisabeth često zna iznenaditi pacijente i osoblje klinike trčeći uokolo za svojom djecom koju uči rolati.

Prolaznici pored njihovog stana kažu da mogu čuti zvuk djece koja se smije i uživa u zajedničkoj igri.

'Zbilja vas obraduje kada čujete tu djecu kako se igraju i zabavljaju nakon svega što su prošli. Njihova majka je heroj,' rekao je jedan od službenika bolnice.

Svi se slažu da je Elisabethina hrabrost prešla na njenu djecu.

'Uvijek sam se pitao kako može biti toliko jaka. Otkud crpi tu energiju koju prenosi na djecu? Mislim da je bila uvijerena kako će jednog dana biti oslobođena iz zatočeništva,' zaključio je njihov čuvar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene