Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pothvat

VIDEO: Milijarder u najsuvremenijoj podmornici ide na dno oceana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder i ovisnik o adrenalinu sir Richard Branson upušta se u novu pustolovinu - napravio je podmornicu s kojom želi otići do najvećih dubina pet svjetskih oceana.

Osnivač Virgin Airlinesa koji je prvotno krenuo s komercijalizacijom putovanja u svemir predstavio je svoj plan javnosti u Newport Beachu. Tvrdi kako proučavanje morskih dubina ima smisla.

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Podmornica Kraljevske mornarice Zakazale kontrole Sekunde do nuklearne katastrofe! Naoružana podmornica sa 140 članova posade pojurila prema dnu oceana

'Kad shvatite da je više ljudi bilo na Mjesecu nego na dnu oceana, jasno je da je toliko stvari dolje ostalo neistraženo. Ne znam hoću li možda naletjeti na dosad nepoznatu divovsku hobotnicu kojoj ću poslužiti kao večera. No, sigurno je da ćemo na putu naići na fascinantna stvorenja i naučiti dosta toga što bi moglo pomoći čovječanstvu', kazao je Branson pokazujući podmornicu Virgin Oceanic koja više sliči malenom zrakoplovu.

>> Richard Branson želi Stevena Hawkinga počastiti izletom u svemir

Nigdje bez Chrisa Welsha

Riječ je o prvoj podmornici koja može otići do velikih dubina, čak do 11.277 metara i opremljena je vrhunskim kamerama i sustavom za praćenje. Također, Branson s vremenom namjerava komercijalizirati podmornicu te svakome tko je spreman platiti određen iznos omogućiti izlet u dubinu oceana. U roku od dvije godine namjerava se spustiti do pet najdubljih točaka na svijetu. Prvo će se sa suradnikom Chrisom Welshom kao pilotom spustiti do Marijanske brazde na dubinu do 11 kilometara.

Volim tehnologiju i volim istraživati svoje mogućnosti. Živim život do kraja Nakon toga će Branson upravljati drugim putovanjem do nikad istražene brazde Puerto Rico na dubinu preko 8 kilometara. Bransona će i tada pratiti prijatelj Welsh. Milijarder pak demantira kritike po kojima mu je glavni cilj promocija vlastitog branda Virgin, a ne potrage za neistraženim prostranstvima svijeta.

'Pokušavam sagraditi letjelicu koja će mene i vas odvesti u svemir po povoljnoj cijeni, pokušavam napraviti podmornicu koja će istražiti dosad neistražene dubine oceana. Volim tehnologiju i volim istraživati svoje mogućnosti. Živim život do kraja', poručio je Branson. Prvo putovanje u dubine očekuje se krajem godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene