Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjen broj radnika

Velika Britanija: Nuklearna elektrana Sellafield zabilježila visoku razinu radioaktivnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska nuklearna elektrana Sellafield zabilježila je visoku razinu radioaktivnosti i zbog toga u petak radi uz smanjeni broj radnika.

"Ta je odluka uslijedila nakon što je utvrđena povišena razina radioaktivnosti...", priopćio je Sellafield Ltd, tvrtka koja upravlja nuklearnom elektranom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Izvanredno stanje u ruskom gradu, otkrivena radijacija Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

"U rezultatu razborite odluke, nuklearka Sellafield radi normalno, ali uz smanjen broj radnika", navodi tvrtka dodajući da je ta odluka donesena zbog sigurnosti radnika te da na posao dolaze samo oni bez kojih rad nuklearke ne bi bio moguć.

Nuklearka Krško opet u pogonu

"Razine radioaktivnosti su iznad zračenja koje se prirodno pojavljuje, ali ispod razine koja bi zahtijevala poduzimanje mjera", stoji u priopćenju.

Britansko ministarstvo energetike priopćilo je da nema razloga vjerovati da je povećana razina radioaktivnosti ozbiljnija nego što je objavljeno.

"Mi smo u stalnom kontaktu sa Sellafieldom i nemamo razloga vjerovati da je to išta ozbiljnije nego što su rekli", rekao je glasnogovornik ministarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene