Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hutisti odgovorili raketama

Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona
Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Foto: AFP PHOTO / US DEPARTMENT OF DEFENSE/US NAVY
Združeni američko-britanski napadi uz podzemna skladšta oružja, uništili su i četiri bespilotne letjelice u područjima Jemena koje kontroliraju hutisti. Istovremeno, militanti su ispalili rakete prema Crvenom moru, no ni jedan brod nije prijavio štetu ili žrtve.

Američke snage izvele su samoobrambene napade na tri podzemna skladišta oružja u područjima Jemena pod kontrolom hutista, priopćilo je u petak Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM).

Udari su bili usmjereni na sposobnosti koje hutisti koriste za prijetnje i napade na mornaričke i trgovačke brodove u regiji, navodi se u priopćenju objavljenom na mreži X.

Navodi se i da su snage CENTCOM-a uništile četiri bespilotne letjelice  u područjima Jemena pod kontrolom hustista u samoobrani.

Pročitajte i ovo Jemenski hutisti, ilustracija Zaustavit će rezolucije UN-a Hutisti u Omanu postigli dogovor s moćnim saveznicima: Njihove brodove neće napadati

Tijekom američkih napada na bespilotne letjelice, militanti hutisti su ispalili četiri protubrodske balističke rakete s područja Jemena prema Crvenom moru, dodaje se.

"Američki, koalicijski ili komercijalni brodovi nisu prijavili ozlijeđene ili štetu", stoji u priopćenju.

S druge strane, šef vrhovnog revolucionarnog komiteta hutista, Muhammad Ali Al-Houthi rekao je u subotu da je bilo "nesmotrenih" američko-britanskih napada na Jemen.

Pročitajte i ovo Pogođeni tanker - 4 Nema predaje Napadnuti američki ratni razarači i teretni brod: "Nećemo stati!"

Američko-britanski napadi imaju za cilj probiti pomorsku blokadu brodova povezanih s Izraelom, koji opsjeda Gazu, rekao je Muhammad Ali Al-Houthi na X-u.

Novinska agencija Saba koju vode hutisti odvojeno je rekla da su američko-britanski zrakoplovi izveli pet napada na Hodeidu, područje gdje se nalazi glavna luka Jemena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene