Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubilački pohod

Ubojica Alen Rizvanović (33) koji je autom gazio ljude pronađen mrtav u svojoj ćeliji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Rizvanović je osuđen na doživotni zatvor zbog svog ubilačkog pohoda 2015., kada je automobilom gazio ljude u centru Graza. Ubio je troje i ozlijedio 36 osoba.

Alen Rizvanović (33) koji je bio u zloglasnom austrijskom zatvoru Stein zbog trostrukog ubojstva pronađen je mrtav u svojoj samici, u strogo čuvanom posebnom odjelu gdje se drže samo osuđeni teroristi, ubojice i ostali osuđeni za najgore zložine.

Pročitajte i ovo Evakuacija iz Gorskog Karabaha Objavljene satelitske snimke evakuacije VIDEO/FOTO Trećina stanovništva napustila zemlju: "Nemamo gdje spavati i danima gladujemo"

Rizvanović je 20. lipnja 2015. u pješačkoj zoni u centru Graza svojim terenskim automobilom u neviđenom ubilačkom pogodu usmrtio troje i ozlijedio 36 osoba. Postoje i snimke na kojima se vidi kako su pješaci u panici pokušavali pobjeći, dok ih je on doslovno lovio. Tako je vozio dva kilometra, a onda je izašao iz vozila te počeo napadati ljude i prijetiti im nožem. Nedugo nakon toga policija ga je uhitila.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Oglasio se i Jandroković Božinović objasnio što znače punktovi na granici i hoće li ometati prolazak putnika

Sudilo mu se za trostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva 108 osoba koje su mu se tog dana našle na meti. Utvrdilo se da ne postoji razlog za njegovo smještanje u psihijatrijsku ustanovu, nego je smješten u zatvor. Osuđen je na doživotni zatvor. 

Pročitajte i ovo Napad na Krim Moskva optužuje Ruska diplomacija oštro o napadu na Krim: "Proveden je na zahtjev američkih i britanskih obavještajnih službi"

Rizvanović je kao četverogodišnjak s roditeljima došao u Austriju, bježeći iz Bosne i Hervegovine zbog rata 1993. godine, piše Kronen Zeitung.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene