Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema tragova DNK

Je li policija lagala u slučaju malene Danke, slijede li unutarnje kontrole? "Ovo narušava povjerenje"

Danka Ilić
Danka Ilić Foto: Društvene mreže/Screenshot
Nakon što su stigli prvi rezultati vještačenja tragova iz automobila osumnjičenih za ubojstvo malene Danke Ilić prema kojima nisu pronađeni tragovi njezina DNK, postavlja se pitanje hoće li doći do provjere unutar policije?

U srijedu je više javno tužiteljstvo u Zaječaru potvrdilo da su stigli prvi rezultati vještačenja DNK iz automobila JKP-a Vodovod koji su vozili Dejan Dragijević i Srđan Janković, osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić prema kojima njezini biološki tragovi nisu pronađeni u automobilu.

Nakon ovih saznanja počele su stizati prve kritike i propitkivanja rada policije.

Odvjetnik Marko Pantić zbog novih je okolnosti ukazao na "potencijalne stravične zloupotrebe policije".

"Prva informacija koja je o tome došla upravo je bila iz policije.

Ako dodamo uz to i priopćenje policije da je jedan od svjedoka umro u stanici prirodnom smrću i rezultata vještačenja iz Beograda koje je pokazalo da je bila u pitanju nasilna smrt, ovo bi moralo izazvati, za početak, ozbiljne postupke unutrašnje kontrole rada policije.

Vjerujem da bi se i zaječarsko Tužiteljstvo trebalo time pozabaviti“, rekao je odvjetnik Pantić dodavši da ovo narušava povjerenje u policiju, prenosi portal Vreme.

Pročitajte i ovo Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo nema tragova Samo jedan čovjek zna gdje je tijelo malene Danke Ilić: "On je najlukaviji"

Srpski odvjetnik Vladimir Todorić na svojem je profilu na mreži X izrazio sumnje u rad policije.

"Konstruira li policija zločin i nasumično nalazi počinetelje zbog prikupljanja lovorika", napisao je nazvavši sve teškim skandalom.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene