Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Admiral iranske mornarice upozorava

'Torpedirat ćemo američke nosače zrakoplova s dna Perzijskog zaljeva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Admiral iranske mornarice Farhad Amiri dao je intervju za iransku novinsku agenciju Fars (FNA).

U intervjuu za iransku novinsku agenciju Fars (FNA) admiral iranske mornarice Farhad Amiri rekao je kako Iran posjeduje najnaprednije dizelske podmornice na svijetu koje su u stanju gađati američke nosače zrakoplova sa samog dna Perzijskog zaljeva.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati" Eksplozije u Iranu - 2 84 umjesto 103 Značajno se smanjio broj ubijenih u strašnim eksplozijama kod grobnice, Iran objasnio zašto

Istaknuo je kako su upravo zbog toga iranski neprijatelji, a pogotovo SAD, fokusirani na mogućnosti specijalnih podmornica.

'Primjerice, kada bi obična podmornica mogla ležati na samom dnu Perzijskog zaljeva, to bi predstavljalo najveću prijetnju našim neprijateljima. Upravo toga se najviše i boji američka vojska' rekao je Amiri.

'Iranske podmornice rade 'bez zvuka' i gotovo ih je nemoguće detektirati sonarom. Također su u stanju lansirati torpedo i rakete simultano. Naše podmornice u Perzijskom zaljevu s lakoćom mogu gađati nosače zrakoplova i ostale brodove', pojasnio je  Farhad Amiri.

Još jedan admiral iranske mornarice, Habibollah Sayyari, potvrdio je kako su iranske vojne podmornice u potpunosti dizajnirane i izgrađene od strane iranskih stručnjaka.

Dodao je kako su iranske podmornice prilagođene geografskim i klimatskim uvjetima te posebnostima područja koje pokrivaju Iranske teritorijelne vode.

>>Iranski nuklearni program mogao bi promijeniti strategiju Izraela

>>SAD će koristit dupine u pronalasku mina

>>Rusija oštrije upozorava Zapad oko stanja u Iranu i Siriji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene