Obavijesti Video Pretražite Navigacija
84 umjesto 103

Značajno se smanjio broj ubijenih u strašnim eksplozijama kod grobnice, Iran objasnio zašto

Eksplozije u Iranu - 2
Eksplozije u Iranu - 2 Foto: Afp
Dan nakon smrtonosnog napada u gradu Kermanu iranske hitne službe u četvrtak su ponovno umanjile službeni broj poginulih, navodeći da su 84 osobe smrtno stradale, te da je 284 ozlijeđenih.

Nove brojke, objavljene u četvrtak, prenijela je državna novinska agencija IRNA pozivajući se na na čelnika iranske nacionalne organizacije za hitne medicinske situacije Džafara Miadfara.

Državni mediji prvotno su u srijedu govorili o 103 poginulih, ali ministar zdravstva Bahram Einolahi smanjio je taj broj na 95 nekoliko sati kasnije. Miadfar je konfuziju oko broja poginulih objasnio stanjem tijela stradalih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Njegovi savjeti Amerikanac došao živjeti u Hrvatsku i zarađuje 4500 dolara mjesečno: Volio bih da sam ovo prije znao

Dvije snažne eksplozije dogodile su se tijekom četvrte obljetnice atentata na iranskog generala Kasema Solejmanija, u blizini njegovog groba u njegovom rodnom gradu na jugoistoku Irana.

Iranske vlasti nazvale su to terorističkim napadom.

Napad su osudili glavni tajnik UN-a Antonio Guterres i Europska unija. SAD je izrazio sućut obiteljima žrtava i istaknuo da ni na koji način nije umiješan u napad te da nema razloga vjerovati da je u napad umiješan Izrael.

Pročitajte i ovo Napad na sutkinju Izricala mu presudu VIDEO Superman za siromašne: Preletio stolove i bacio se ravno na sutkinju

Bio je to najsmrtonosniji teroristički čin u 45 godina dugoj povijesti Islamske Republike.

Motiv i odgovornost za napad zasad su još uvijek nepoznati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene