Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanej napetosti

Iranski nuklearni program mogao bi promijeniti strategiju Izraela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran naoružan nuklearnim oružjem mogao bi odvratiti Izrael od ulaska u rat sa saveznicima Teherana u Libanonu i Pojasu Gaze, kazao je u utorak viši izraelski vojni dužnosnik.

Izrael smatra iranski nuklearni program prijetnjom i lobira širom svijeta da se Teheran sankcijama prisili na promjene.

General bojnik Amir Eshel, prvi čovjek izraelske vojske zadužen za strateška planiranja, jasno je kazao da se Izrael, za kojeg se smatra da raspolaže nuklearnim arsenalom, brine da bi Sirija i snage Hezbolaha u Libanonu kao i palestinski Hamas jednog dana mogli pronaći ohrabrenje u činjenici da postoji iranska nuklearna bomba.

'Bit će agresivniji. Usudit će se učiniti ono što se sada ne bi usudili', kazao je na brifingu za strane novinare i diplomate.

'Stoga će to dovesti do dramatične promjene u izraelskoj strategiji jer, ako budemo prisiljeni na neke stvari u Gazi ili Libanonu uz iransku nuklearnu prijetnju - moglo bi biti drugačije'.

'Kada druga strana raspolaže nuklearnim potencijalima i spremna je koristiti ih, dva puta razmislite', kazao je Eshel.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

'Suzdržaniji ste zbog toga što ne želite ući u tu igru' zaključio je Eshel. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene