Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tbilisi zadovoljan "izvanrednim rezultatom" Sarkozyja u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Europske unije Nicolas Sarkozy postigao je u Moskvi "izvanredni rezultat" u pregovorima o vremenskom rasporedu povlačenja ruskih snaga iz Gruzije, osim Abhazije i Južne Osetije, do 10. listopada, izjavio je visoki gruzijski dužnosnik Alexander Lomaia.

"To je iznimno postignuće predsjednika Sarkozyja koje se tiče pune provedbe plana u šest točaka" o kojemu su Europljani pregovarali s Rusima, kazao je Lomaia, glavni tajnik gruzijskog Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka

Nicolas Sarkozy je u ponedjeljak posjetio Moskvu gdje pregovara o rasporedu povlačenja ruskih postrojba iz Gruzije.

Lomaja je potvrdio da je gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili na Sarkozyjev zahtjev napisao pismo u kojem "potvrđuje da se primirje prema ugovoru od 12. kolovoza provodi" u separatističkim pokrajinama Abhaziji i Južnoj Osetiji.

"Predsjednik Sarkozy je zatražio od predsjednika Saakašvilija da potvrdi da ugovor o primirju u šest točaka od 12. kolovoza vrijedi" za Abhaziju i za Južnu Osetiju, dodao je.

"Saakašvili je u svom odgovoru potvrdio da se primirje prema ugovoru od 12. kolovoza provodi" u tim dvjema pokrajinama, dometnuo je.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je nešto ranije da je povlačenje ruskih snaga uvjetovano gruzijskim potpisivanjem "pravno obvezujućih dokumenata o neprimjeni sile protiv Abhazije i Južne Osetije". "Rusija je sada dobila te dokumente", kazao je.

Rusija je u ponedjeljak ujedno objavila da će u utorak pristupiti razmjeni nota o uspostavi diplomatskih veza s Južnom Osetijom i s Abhazijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene