Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pripreme' za Olimpijadu

Strava u Sočiju: Evo što rade psima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči Olimpijskih igara u Sočiju masovno su se počeli ubijati psi lutalice.

Vlasnik tvrtke Basya Services, Alexey Orokin je priznao da radi na tome da 'očisti' Soči od pasa lutalica. Novinarima je kazao da je njegova tvrtka uključena u, kako je on to opisao, hvatanje i zbrinjavanje pasa. Sokorin je odbio reći jesu li životinje upucane ili otrovane, kao i to gdje se nalaze leševi, piše Fox News.

'Tisuće pasa luta ulicama Sočija, a neki od njih grizu djecu', kazao je te dodao da je neki dan prisustvovao probi svečanosti otvaranja i da je vidio zalutalog psa kako hoda među izvođačima. 'Pas je utrčao u stadion i mi smo ga uklonili. Ne daj Bože da se ovako nešto dogodi tijekom otvaranja igara. To će biti sramota za cijelu zemlju', istaknuo je Sorokin.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Slika nije dostupna Opasnost u tubama SKRIVAJU EKSPLOZIV: Uoči Sočija Amerikanci se boje 'paste za zube'

Gradonačelnik Sočija: Mi smo grad bez homoseksualaca!

Isto tako, odbio je reći koliko pasa ubiju tijekom godine rekavši da je to 'poslovna tajna'. Zastupnik Sergej Krivonosov je prošle godine podržao ubijanje pasa rekavši da je njihova eliminacija najbrži način da se riješi problem s lutalicama'. Doduše, dodao je kako to 'nije najhumaniji način'.

Borci za prava životinja žestoko su prošle godine prosvjedovali protiv ubijanja pasa u Sočiju. Vlasti su tada obećale da će odustati od takve prakse i da će izgraditi skloništa za napuštene životinje. No, aktivisti sada upozoravaju da nema nikakvih dokaza da je sklonište doista i izgrađeno. Iz Gradske vijećnice su pak odbili odmah odgovoriti na upite o ovom slučaju.

Inače, ubijanje pasa lutalica je uobičajena praksa u ruskim regijama, usprkos nastojanjima aktivista da pritisnu vlasti kako bi se na humaniji način odnosili prema napuštenim životinjama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene