Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza u Njemačkoj

Slovenski kardinal Rode dao DNK radi testa očinstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski kardinal Franc Rode dao je svoj DNK jednoj medicinskoj ustanovi u Muenchenu radi utvrđivanja očinstva.

Ljubljanska odvjetnica koju je slovenski kardinal Franc Rode angažirao nakon što su se u javnosti pojavile priče da je otac 42-godišnjeg njemačkog državljanina potvrdila je da je Rode početkom tjedna dao svoj DNK uzorak ne otkrivajući kada će rezultati biti objavljeni.

'Rezultat testiranja očinstva javnosti ćemo posredovati čim on bude poznat',  rekla je kardinalova odvjetnica Nina Zidar Klemenčič u srijedu za Slovensku televiziju.

Mariborski list 'Večer' u svom izdanju od srijede objavio je da su rezultati testa očinstva već poznati, što odvjetnica nije mogla potvrditi, te da je 78-godišnji Rode uvjeren kako će njima dokazati ono što je tvrdio od samog početka, da nije otac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DALI JE IMAO KĆER? Slavni slikar bit će ekshumiran zbog - testa očinstva Slika nije dostupna ŽELI DNK TESTIRANJE Pojavio se mladić koji tvrdi da je Clintonov nezakoniti sin

>> Navodni sin kardinala Rodea ne pristaje na testiranje u Sloveniji

Priču o njemačkome državljaninu i sumnjama da mu je danas umirovljeni kardinal i bivši ljubljanski nadbiskup otac objavio je prije mjesec dana ljubljanski list 'Delo',  izazvavši velik društveni skandal.

Rode je od samoga početka sve energično opovrgavao, tvrdeći da je riječ o napadu na njegovo dobro ime, a na njegovu stranu stali su i slovenski biskupi, nazvavši takve navode medija napadom na Crkvu.

Rode je potvrdio da je poznavao majku muškarca koji tvrdi da mu je sin, Slovenku iz okolice Celja koja se preselila u Njemačku i ondje rodila sina, ali da da nikad nije prekršio celibat niti s njom bio intiman. Rode je već na početku najavio i tužbe protiv vodećeg slovenskog lista zbog klevete.

'Delo' je prije mjesec dana pisalo da raspolaže izjavama svjedoka iz Slovenije koji su u slučaju da bude potrebno i na sudu spremni posvjedočiti o prirodi veze kardinala i tada 18-godišnje djevojke.

Slovenski radio objavio je u srijedu da bi rezultati analize DNK testa mogli biti objavljeni početkom idućeg tjedna. Navodno će se objaviti prilikom boravka kardinala Rodea u Ljubljani.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene