Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio operacija u Jemenu

SAD zaustavio borbu protiv okrutne Al Kaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američku protuterorističku kampanju u Jemenu paralizirao je pad jemenske vlade. Raste bojazan da ta siromašna zemlja klizi u građanski rat.

SAD je zaustavio dio protuterorističkih operacija protiv al Kaide u Jemenu, nakon što su tu zemlju preuzeli Houthi, pobunjenici koje podupire Iran, izjavili su u petak američki dužnosnici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Prijeti jačanje Al Kaide UN upozorava: 'Jemen nam se pred očima raspada'

'Što se tiče pariške bitke mi preuzimamo odgovornost za tu osvetničku operaciju'

Pad jemenske vlade u četvrtak 'paralizirao' je američku protuterorističku kampanju, rekli su dužnosnici, što je zadalo udarac borbi Washingtona protiv al Kaide na Arapskom poluotoku (AQAP).

Trojica američkih dužnosnika izjavila su da su barem privremeno zaustavljeni zračni udari bespilotnim letjelicama nakon iznenadnih ostavki predsjednika, premijera i vlade usred rastuće bojazni da ta siromašna zemlja klizi u građanski rat.

Najopasniji ogranak Al Kaide objavio najnovije prijetnje

Glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest rekao je da SAD želi nastaviti protuterorističku suradnju s Jemenom te da je predan nastavku svoje strategije u toj zemlji. 'U ovom trenutku nema promjena politike', kazao je novinarima.

SAD je ubio desetke boraca i čelnika AQAP-a u napadima bespilotnih letjelica i dužnosnici strahuju da će rastući kaos u zemlji dati toj skupini više prostora da isplanira i pokrene napade na zapadne ciljeve. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene