Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pripremamo se'

Najopasniji ogranak Al Kaide objavio najnovije prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina Al Kaida na arapskom poluotoku (AQPA) objavila je videosnimku na kojoj njezin čelnik prijeti zapadnjacima napadima u stilu "vuka samotnjaka", dva tjedna nakon napada na list Charlie Hebdo za koji je preuzela odgovornost.

"Pripremamo se i vrebamo na Božje neprijatelje", poručuje u toj snimci Naser al-Ansi, vođa AQPA-e. O snimci je u utorak izvijestila promatračka skupina SITE koja na internetu prati islamističke ekstremiste.

Pročitajte i ovo Ilustracija Misija Aspides Njemačka fregata isplovila prema Jemenu: "Trajna eskalacija nasilja čini vojnu misiju neophodnom" hutisti - 3 Prijetnja Hutisti kane srušiti dio interneta? ''Takvu akciju mogu izvesti samo dvije zemlje''

Naser al-Ansi je u ime AQPA-e preuzeo odgovornost za napade na tjednik Charlie Hebdo 7. siječnja u kojemu je ubijeno 12 ljudi, rekavši na jednoj videosnimci da je skupina djelovala po nalogu vođe Al Kaide Ajmana al-Zavahirija kako bi "osvetila" Muhameda kojemu se list narugao u svojim karikaturama.

AQUPA najopasniji

AQPA-u, nastalu spajanjem saudijskog i jemenskog ogranka Al Kaide, Washington smatra najopasnijim ogrankom ekstremističke mreže.

Ta skupina, veoma aktivna u Jemenu, istaknula se napadima i pokušajima napada u inozemstvu kao što je pokušaj da digne u zrak američki putnički zrakoplov na Božić 2009. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene