Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više slučajeva

Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

Greška na zrakoplovu
Greška na zrakoplovu Foto: Platforma X
Otvorena je kaznena istraga o slučaju zrakoplova koji je u zraku ostao bez komada trupa.

Američko ministarstvo pravosuđa otvorilo je kaznenu istragu o incidentu Boeinga 737 MAX na letu Alaska Airlinesa u siječnju, izvijestio je u subotu Wall Street Journal pozivajući se na dokumente i osobe upoznate s tim slučajem.

Istražitelji su kontaktirali neke putnike i članove posade na letu od 5. siječnja, koji je prinudno sletio u Portland, Oregon, nakon što je u zraku otpao komad trupa zrakoplova, objavio je WSJ.

Istraga bi pomogla ministarstvu pravosuđa da provjeri je li Boeing postupio u skladu s prethodnom nagodbom u saveznoj istrazi o o dva kobna pada zrakoplova 737 Max 2018. i 2019., piše Journal.

"U ovakvom slučaju normalno je da ministarstvo pravosuđa provodi istragu", rekao je glasnogovornik Alaska Airlinesa. "U potpunosti surađujemo i ne vjerujemo da smo meta istrage."

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti?

Boeing i ministarstvo nisu odmah odgovorili na zahtjev Reutersa za komentarom.

Sa zrakoplova su ispala vrata za izlaz u slučaju nužde iz putničke kabine nedugo nakon polijetanja iz zračne luke u Portlandu u Oregonu 5. siječnja. Prinudno je sletio natrag u zračnu luku Portland, a svi putnici navodno su prošli bez težih ozljeda,

Američka Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) naknadno je naredila privremeno prizemljenje 171 uskotrupnog MAX 9 aviona slične konfiguracije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobičan potez Zbog njih su propadali brakovi: Talijansko ministarstvo donijelo novu odluku

U najnovijem incidentu Boeing 777 prinudno je u četvrtak sletio u Los Angeles nakon što mu je tijekom polijetanja otpala guma na jednom od kotača.

Zrakoplov United Airlinesa je poletio iz Los Angelesa za Japan i u njemu je bilo 249 ljudi, no odmah se vratio u zračnu luku.

Otpala guma završila je na parkiralištu aerodroma oštetivši nekoliko automobila, no nije bilo žrtava, objavio je lokalni medij KRON4.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene