Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Kini

Okupljaju se suparničke skupine, cilj je palestinsko jedinstvo: "Podržavamo sve frakcije u postizanju pomirenja"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Delegacija Fataha otputovala je u Kinu, a iz Hamasa su potvrdili da će njihova delegacija na sastanak stići u subotu navečer. Tema sastanka je palestinsko jedinstvo.

Kina će biti domaćin sastanka predstavnika palestinske militantne skupine Hamas i suparničke skupine Fatah na temu palestinskog jedinstva, izvijestio je Reuters pozivajući se na neimenovani diplomatski izvor u Pekingu.

Neimenovani dužnosnik Fataha rekao je Reutersu da je delegacija predvođena visokim dužnosnikom Azamom al-Ahmedom otputovala u Kinu, dok su iz Hamasa potvrdili da će njihova delegacija, predvođena visokim dužnosnikom Musom Abu Marzoukom, stići u Kinu kasnije navečer u subotu.

Pročitajte i ovo Minusi i krediti; ilustracija - 5 Rast kredita Sad je pravi trenutak da se riješite minusa na računu, ali i zadužite: Presudno je da jedno imate na umu

"Podržavamo jačanje autoriteta Palestinske nacionalne samouprave i podržavamo sve palestinske frakcije u postizanju pomirenja i povećanja solidarnosti kroz dijalog i konzultacije", rekao je kineski ministar vanjskih poslova Wang Wenbin.

Reuters javlja da je ovo prvi službeni posjet predstavnika Hamasa Kini od početka rata u pojasu Gaze. Hamas je osvojio vlast u Gazi na parlamentarnim izborima 2007. godine, nakon čega je Fatah protjeran iz enklave zbog nepriznavanja izbornih rezultata. Fatah ima ograničenu samoupravnu moć na Zapadnoj obali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene