Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog spornih točaka

SAD i Rusija nisu postigli dogovor o Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nisu uspjeli postići dogovor o prekidu vatre u Siriji i razlike ostaju, rekao je viši dužnosnik State Departmenta nakon sastanka u ponedjeljak.

Kerry i Lavrov razgovarali su na rubu summita G20 u Hangzhou. Detalji njihovih razgovora nisu bili dostupni.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Parizu - 4 Solidarnost Blokiran pariški Institut za političke studije: "Mislim da nam je sada na prvom mjestu izraelsko nasilje koje trpe Palestinci" Ambasada SAD-a u Havani Novo izvješće Razotkriven misterij havanskog sindroma: Na udaru američki diplomati i špijuni, iza svega stoji velika sila?

To je drugi put u dva tjedna da se Kerry i Lavrov nisu uspjeli dogovoriti o uvjetima za prekid vatre. Prošli put sastali se u Ženevi 26. kolovoza. Kerry je rekao da SAD neće prihvatiti bilo kakav dogovor samo da bi on ponovno propao.

Dogovor o prekidu vatre kojim su posredovali Lavrov i Kerry u veljači propao je za nekoliko tjedana, a Washington je za kršenje sporazuma optužio snage sirijskoga predsjednika Bašara al Asada.

Vjerojatno će se idući put sastati na rubu sastanka Opće skupštine UN-a u New Yorku od 18. rujna.

Dužnosnici State Departmenta odbili su objasniti zbog kojih spornih točaka nije postignut dogovor.

Rusija ustraje na tome da se ne može složiti s dogovorom ako se oporbeni borci, koje podupire SAD i saveznici s Bliskog istoka, ne odvoje od militanata povezanih s Al Kaidom s kojima se poklapaju u nekoliko područja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene