Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Solidarnost

Blokiran pariški Institut za političke studije: "Mislim da nam je sada na prvom mjestu izraelsko nasilje koje trpe Palestinci"

Aktualno Galerija Prosvjedi u Parizu - 5 Prosvjedi u Parizu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Parizu - 4 Prosvjedi u Parizu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Parizu - 3 Prosvjedi u Parizu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Parizu - 2 Prosvjedi u Parizu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjedi u Parizu - 1 Galerija 1/5 >>
Brojni studenti europskih i američkih sveučilišta odlučili su iskazati svoje neslaganje s razaranjem Gaze kroz prosvjede.

Studentski prosvjedi i blokade elitnih američkih sveučilišta dobili su i europski pandan: blokiran je pariški Institut za političke studije. Studenti zahtijevaju da njihova ustanova osudi izraelsko razaranje Gaze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pazit će na regularnost Ustavni sud imenovao Etičko povjerenstvo za europske izbore: Pogledajte tko će ocjenjivati ponašanje sudionika

Nemiri se nastavljaju i u SAD-u. Sveučilište Južne Kalifornije u Los Angelesu zbog prosvjeda je otkazalo promociju studenata.

Uhićeni prosvjednici u SAD-u proteklih se dana broje u stotinama. Neka sveučilišta pozivaju u pomoć policiju, druga s njima pregovaraju. Više židovskih studenata prijavilo je slučajeve uznemiravanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put"

"Mislim da nam zabrinutost za osobnu sigurnost sada nije na prvom mjestu. Mislim da nam je sada na prvom mjestu nasilje koje Palestinci trpe od strane izraelske države svaki dan ovih posljednjih šest mjeseci i ponovno, gotovo 80 godina“, rekao je Vincent Doher, prosvjednik na UCLA-u.

"Naravno da je duga povijest. Naravno da može biti opravdane kritike Izraela. U isto vrijeme, morate biti sigurni da ono što konkretno govorite nije uvredljivo i bolno za židovske studente“, poručio je Ely Hahami, židovski student na Harvardu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene