Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova bombardiranja

'MOG BRATA VIŠE NEMA' Potresni prizori djece koja odrastaju u paklu rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je bitno zaustaviti bezumno stradanje djece.

U jučerašnjem napadu na četvrt Bab al-Nayrab u sirijskom gradu Alepu ponovno su poginula djeca.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

Prema informacijama medijskih aktivista u Alepu, poginulo je petero djece, a po informacija Sirijskog opservatorija za ljudska prava poginulo ih je 11. U svakom slučaju radi se o još jednom bezumnom razaranju u kojem su stradali oni najneviniji.

I ovaj put se radilo o bojler-bombi koje su postale redovno sredstvo ratovanja od strane Asadove vojske. Tu se radi o improviziranim napravama, točnije o bačvama napunjenima eksplozivom i komadima željeza i sličnih šrapnela koji mogu nanijeti smrtonosne ozljede i onima koji se ne nađu na udaru samog eksploziva.

Ovaj put su stradala djeca. 'Mog brata više nema', jeca jedno dijete ne susprežući suze. A djeca su stradala i u paralelnom napadu na zapadni Alep.

Snimke koje medijski aktivisti puštaju u javnost doista su jezive. Jedna žena odjevena u crninu kleči kraj mrtvog djeteta dozivajući ga i pokušavajući ga probuditi. Shvaća da ne može i sklapa mu oči. 'On je moj sin... nema ga više', govori potpuno shrvana.

U međuvremenu, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i njegov američki kolega John Kerry danas se sastaju u Ženevi upravo na temu Sirije.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene