Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhitile ih vladine snage

RSF: Nestali novinari su zatočeni u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinara britanskog Guardiana i jednog brazilskog novinara, koji su nestali u Libiji ovaj tjedan, uhitile su vladine snage i nalaze se u zatvoru, priopćila je međunarodna organizacija Reporteri bez granica.

Novinar Guardiana Gait Abdul-Ahad, irački državljanin, i Andrei Netto iz brazilskih novina O Estado de Sao Paulo zatočeni su na nepoznatoj lokaciji, navodi organizacija pozivajući se na izjavu urednice Estadoa.

'Sve što znamo je da je on (Netto) dobro i da će brazilski veleposlanik u Libiji pregovarati o njegovu oslobađanju', rekla je urednica Luciana Constantino.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare" Nathalie Reyes, američka ambasadorica Sletjela u zračnu luku Nova američka veleposlanica stigla u Zagreb: Objavila fotografiju na kojoj su mnogi uočili zanimljiv detalj

>> Duga lista ljudi koje je Gadafi potkupio

>> EU traži odlazak Gadafija, Francuska priznaje samo oporbu

>> Gadafijeve snage zavladale Zavijom

Reporteri bez granica su priopćili da su dvojica novinara uhićena 6. ožujka na području Zavije 40 km zapadno od Tripolija. Grad koji su prošlog tjedna kontrolirali pobunjenici, u četvrtak je prešao u ruke vladinih snaga, rekao je stanovnik Zavije u telefonskom razgovoru za francusku novinsku agenciju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene