Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u školi

Profesorica sedmašićima: Priznajte da nema Boga ili pišem jedinice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neka su djeca čak i zaplakala zbog prijetnji profesorice koja ne želi ni čuti da netko vjeruje u Svevišnjeg.

Neimenovana profesorica iz teksaškog gradića Katy na udaru je kritika jer na silu pokušava djeci oduzeti pravo da vjeruju u Boga. Dapače, ta je nastavnica otišala toliko daleko da je učenicima obećala jedinice ukoliko ne prihvate njezin pogled na svijet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Okupirani teritorij Svjedočanstva onih koji nisu uspjeli pobjeći: "Moraju pisati pisma ruskim vojnicima i pjevati himnu, a roditeljima se prijeti mučenjem" Ilustracija vršnjačko nasilje Užas u školi: Djevojčici zalijepili i iščupali obrve!

Protiv sporne je profesorice u utorak ispred školskoga odbora svjedočila učenica sedmoga razreda Jordan Wooley, koje je prepričala da je njezin sukob počeo nakon što je od razreda zatraženo da sudjeluje u anketi.

Maleni su se ispitanici trebali izjasniti misle li da je činjenica da Bog postoji, da li samo vjeruju u to da postoji ili misle da je Bog mit, međutim već i prije nego što su uspjeli zaokružiti odgovor, profesorica im je jasno dala do znanja da je samo jedan odgovor ispravan i to koji.

"Gotovo sve ljude uoči smrti posjećuju pokojni prijatelji i(li) preminula rodbina"

"Počeli smo raspravljati oko toga s njom, a ona nam je zaprijetila da ćemo upasti u probleme. Meni je kazala da dokažem postojanje Boga, a kada sam odgovorila da sam čitala o ljudima koji su nakratko bili mrtvi i koji su tvrdili da su na drugoj strani vidjeli raj, odgovorila mi je da to rade oni koji žele biti u središtu pažnje".

Djevojčica je potom ispričala kako je profesorica već i ranije prijetila jedinicama ukoliko učenici u zadaćama budu pisali o tome u što vjeruju, a što je neku djecu do te mjere rastrojilo da su otišla kućama suzama.

"Mislim da je to što čini pogrešno i nepošteno. Moja religija, odnosno to u što vjerujem ne bi smjelo imati baš nikakve veze s onim što učim u školi", kazala je Wooley na kraju obraćanja školskom odboru, te dobila silne pohvale na društvenim mrežama što se zauzela za ono što misli da je ispravno.

Što će biti s profesoricom još uvijek nije poznato, no ravnatelj te škole, West Memorial, je obećao da će istražiti slučaj. 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene