Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beba nestala 1980.

Presuda nakon 32 godine: Dingo kriv za smrt bebe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 32 godine u Australiji je riješen slučaj nestanka i smrti bebe Azarije Chamberlain koja je 1980. nestala iz jednog kampa.

Nakon 32 godine australski sud donio je konačnu odluku u slučaju nestanka Azarije Chamberlain. Dingo odnosno australski divlji pas zaista je odnio tek osam tjedana staru djevojčicu, baš kao što u filmu "Krik u tami" ("A cry in the dark") koji je snimljen o nestanku malene Azarije.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija Ilustracija Prebačena u bolnicu Djevojčica je plivala, a onda se pojavio dingo: Zgrabio ju je i pokušao zadržati pod vodom

Roditelji bili optuženi za ubojstvo

Podsjetimo Azarija Chamberlain nestala je 1980. iz kampa nedaleko od Ulurua, tada znanog kao Ayers Rock. Tijekom prvog suđenja 1982. Lindy Chamberlain-Creighton proglašena je krivom za ubojstvo kćeri i osuđena na doživotni zatvor dok je njezin tadašnji suprug proglašen krivim za sudioništvo.

Nakon pronalaska komada Azarijine odjeće u području prepunom jazbinama dinga oboje su oslobođeni svih optužbi.
Ipak, australska javnost od tada se pita što se zapravo dogodilo te noći na Ayers Rocku. I evo, 32 godine kasnije odlučeno je kako je za sve zaista kriv dingo.

Chamberlaini su sudu dostavili nove dokaze koji ih oslobađaju, a mrtvozornica koja je svjedočila na suđenju koje je počelo krajem veljače izrazila je sućut roditeljima te dodala kako vrijeme ne može izbrisati bol i tugu nakon smrti djeteta.
'Australija više ne može tvrditi kako dingoi nisu opasni. Laknulo nam je što je ova saga završena i što sada možemo nastaviti sa svojim životima i oplakati našu kći u miru', kazala je nakon objavljivanja presude Lindy Chamberlain-Creighton.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene