Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedžadu Brankoviću dosta

Premijer FBiH najavljuje ostavku jer ga ugrožavaju huligani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković najavio je u subotu kako bi mogao podnijeti ostavku na tu dužnost tvrdeći da je zbog posla kojega obavlja ugrožena njegova osobna i sigurnost članova njegove obitelji.

Branković je uputio pismo predsjednici Federacije BiH Borjani Krišto te dopredsjednicima Spomenki Mičić i Mirsadu Kebi informirajući ih kako su nepoznati huligani u subotu izazvali izgred pred stambenom zgradom u Sarajevu u kojoj stanuje a vrata stana u kojemu žive njegovi susjedi polili bojom.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Dmitar Kovačevski Predstavljeno novo vodstvo Sjevernomakedonski premijer na odlasku: "Funkciju premijera obnašao sam odgovorno i predano"

'Vrlo sam zabrinut za ambijent u kojemu obavljam posao premijera Vlade Federacije BiH', navodi Branković. On u pismu dostavljenom medijima ističe kako se huliganski ispad dogodio unatoč činjenici da zgradu u kojoj živi osigurava policija, a s ogorčenjem je konstatirao kako je očevid obavljen tek šest sati nakon izgreda.

'Spoznaja da su huligani u stanju ugroziti sigurnost moje obitelji za mene je prevršila svaku mjeru uz ovako sporo reagiranje institucija čija je zadaća naša fizička zaštita. Protiv problema imam znanja i snage da se borim ali protiv ovakvih poniženja nisam spreman', napisao je Branković zatraživši hitan sastanak čelnika vladajućih stranaka u Federaciji BiH na kojemu bi se raspravljalo o njegovoj mogućoj ostavci.

Policija se tijekom dana nije očitovala o izgredu koji je uznemirio Brankovića i njegovu obitelj. Dio medija u BiH učestalo je proteklih mjeseci optuživao Brankovića za umiješanost u brojne privatizacijske skandale te za moguću korupciju. Aktualni federalni premijer bio je i metom nedavnog simboličnog 'cipelarenja' političara iz BiH upriličenog od strane članova jedne facebook grupe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene