Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljeno novo vodstvo

Sjevernomakedonski premijer na odlasku: "Funkciju premijera obnašao sam odgovorno i predano"

Dmitar Kovačevski
Dmitar Kovačevski Foto: Guliverimage
Dmitar Kovačevski, premijer Sjeverne Makednoijie, dao je ostavku čime je pala vlada te zemlje. Tehničku vladu do provedbe parlamentrnih izbora predvodit će Talat Džaferi.

Dmitar Kovačevski, premijer Sjeverne Makedonije u četvrtak je podnio ostavku, kao što je i bio najavio početkom tjedna.

U svojoj izjavi medijima rekao je da ostavka premijera znači i ostavku cijele Vlade. Do novih parlamentanih izbora, čiji će se prvi krug održati 9. svibnja 2024. godine, Sjevernu Makedoniju predvodit će tehnička vlada na čelu s Talatom Džaferijem, dosadašnjim predsjednikom parlamenta.

"Ostavkom premijera Kovačevskog započet će procesi formiranja tehničke vlade, čime će se stvoriti uvjeti za održavanje poštenih i demokratskih predsjedničkih i parlamentarnih izbora", stoji u Vladinu priopćenju.

Pročitajte i ovo Igor Girkin Kritizirao Putina Bio je važan čimbenik za pokretanje rata Ukrajini, a onda je započeo s kritikama: Čeka ga zatvor u kažnjeničkoj koloniji

Pročitajte i ovo Predstavljanje koeficijenata - 12 čeka se odgovor sindikata Vlada objavila nove uredbe za koeficijente, evo koliko će plaće biti veće

Prvi krug parlamentarnih izbora održat će se 9. svibnja 2024., dan nakon drugoga kruga predsjedničkih izbora, kao i dan kasnije od prvotno dogovorenog datuma parlamentarnih stranaka, objavio je tportal.

Kovačevski je istaknuo da je "funkciju premijera obnašao odgovorno i predano, uz poštovanje prema građanima, temeljeno na opredjeljenju da se osigura jedno zajedništvo za sve, s jednakim pravima i jednakim odgovornostima", te da će se i dalje "zalagati za ostvarenje europske vizije Makedonije".


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene