Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okružen posuđem

Otkriven grob najstarijeg homoseksualca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi su u špilji u Češkoj pronašli ostatke čovjeka stare 5 tisuća godina za kojeg pretpostavljaju da je najstariji homoseksualac.

Tijelo muškarca, pretpostavlja se, datira iz 2900.-2500. godine prije Krista i pokopano je na način na koji su se u bakreno doba pokapale isključivo žene. Najstariji homoseksualac pronađen je u špilji u predgrađu Praga i pronašli su ga kako počiva okružen kućanskim potrepštinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strogi šerijatski zakon Na javnom šibanju dvojice homoseksualaca svjetina pljeskala Slika nije dostupna Senzacionalno otkriće Znanstvenici pronašli najstariji dokaz života na Zemlji, puno stariji nego se mislilo

Arheolozi sumnjaju da je riječ o grešci jer su u to doba ritual pokapanja doživljavali jako ozbiljno. Uvjereni su da je prije riječ o homoseksualcu ili pak transseksualcu. 'Pokraj tijela muškarca pronašli smo nakit i posuđe, a ne uobičajeni alat ili oružje. Vjerujemo kako je riječ o grobu najstarijeg transseksualca ili homoseksualca u povijesti', kazala je na konferenciji za novinare arheologinja Katerina Semradova. Ističe kako su na sličan način bili pokapani sibirski šamani, no oni su uza sebe imali više simbola koji su isticali njihov status.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene