Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strogi šerijatski zakon

Na javnom šibanju dvojice homoseksualaca svjetina pljeskala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškaraca optužena za homoseksualni odnos podvrgnuta su javnom šibanju pred mnoštvom promatrača u indonezijskoj pokrajini Acehu, u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon, u prvom takvom slučaju u toj muslimanskoj regiji.

Dok su izvodili muškarce koji su lica prekrili košuljama na podignutu platformu ispred džamije u pokrajinskome središtu Banda Acehu, svjetina od oko 500 ljudi oduševljeno je pljeskala.

Pročitajte i ovo Heather Mack Dugo će biti iza rešetaka Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik Sudar prigradskih vlakova u Indoneziji Uzrok nesreće nije poznat VIDEO Sudar vlakova u Indoneziji: Ima mrtvih i ranjenih, spasioci tragaju za preživjelima

Čovjek s kapuljačom, poznat kao 'algojo' ili izvršitelj, zatim je počeo šibati muškarce kojima je dosuđeno svakome po 85 udaraca.

Aceh je jedina indonezijska pokrajina u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon kao javno pravo, sa šibanjem kao jednom od kazni. Osim javnog šibanja homoseksualaca, koje je prvo takvo kažnjavanje u Acehu, u pokrajini javnim šibanjem kažnjavaju se među ostalima i kockari te neudane žene koje imaju spolne odnose. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene